Η Ζαραφώνα «αναγεννιέται» χάρη στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο!

Στόχος η αποκατάσταση του κάστρου του χωριού

Τετάρτη, 24 Οκτώβριος 2018 20:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Ζαραφώνα «αναγεννιέται» χάρη στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο!

Αποφασισμένος να φέρει «άνεμο» ευημερίας και ανάπτυξης στην Καλλιθέα (Ζαραφώνα) Λακωνίας είναι ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος της περιοχής.

Ο σύλλογος είχε ιδρυθεί το 1982 και μετά από μερικά χρόνια αδράνειας, επαναδραστηριοποιήθηκε φέτος χάρη σε πρωτοβουλία μελών του νέου ΔΣ.

Μεταξύ άλλων, ένας μεγάλος στόχος που έχει θέσει το ΔΣ του συλλόγου είναι η αποκατάσταση του ιστορικού κάστρου της περιοχής. Όπως αναφέρθηκε από μέλος του συλλόγου στον «Λακωνικό Τύπο» έχουν ήδη γίνει κάποιες αρχικές ενέργειες προς την κατεύθυνση της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Ο σύλλογος έχει απευθυνθεί σε μηχανικούς του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και ήδη έχει εκπονηθεί μελέτη ύψους 4.000 ευρώ. Προς το παρόν, όμως, το έργο φαίνεται να «κολλάει», καθώς παρά τα αιτήματα του συλλόγου σε Περιφέρεια, Δ. Ευρώτα και Αρχαιολογία, δεν έχει σημειωθεί κάποια ουσιαστική εξέλιξη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τις πρώτες δράσεις του Συλλόγου της Ζαραφώνας, μετά την επαναλειτουργία του ήταν η έκδοση ημερολογίων που προσφέρονται σε κατοίκους και φίλους του χωριού.

Δείτε το ημερολόγιο για το 2019

44259729 2246968675582758 6697377022752063488 n

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος