«Πνοές Ανέμων» στον βυζαντινό Μυστρά

Mayfair_Club

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας

Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2018 20:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Πνοές Ανέμων» στον βυζαντινό Μυστρά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της πανελλήνιας δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018», το θέμα των οποίων είναι «Πνοές Ανέμων», για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου ο αρχαιολογικός χώρος του Μυστρά υποδέχεται στο πλάτωμα της Κάτω Πόλης, κάθε ενδιαφερόμενο, στο βιωματικό καλλιτεχνικό εργαστήριο, με θέμα την τέχνη της υπαίθρου (plein air art) που θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 13:00. Το εργαστήριο πλαισιώνει εικοσαμελής ομάδα ερασιτεχνών καλλιτεχνών, η οποία περιηγείται αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού της, υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου καλλιτέχνη και καθηγητή ζωγραφικής κ. John Hewitt, ο οποίος και συντονίζει το εργαστήριο.

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη και δωρεάν και μπορούν –κατόπιν συνεννόησης – να προσέλθουν μέλη τοπικών καλλιτεχνικών ομάδων ή μεμονωμένοι επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι επιδιώκουν τρόπους βελτίωσης της τεχνικής τους και ενδιαφέρονται για την τέχνη της υπαίθρου. Ο απαραίτητος καλλιτεχνικός εξοπλισμός, η μεταφορά και φύλαξη αυτού, αποτελεί ευθύνη των συμμετεχόντων.

Απαραίτητη κρίνεται η επικοινωνία με την ΕΦΑΛΑΚ (κ. Γ. Κατσουγκράκη, τηλ. 2731025363, 2731028503), λόγω περιορισμένου χώρου.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος