Η ΛΕΦΩΣ εκπαιδεύει φωτογράφους για διάστημα οκτώ μηνών!

Υπεύθυνος διδασκαλίας ο γνωστός φωτογράφος Β. Νίκας

Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018 13:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ΛΕΦΩΣ εκπαιδεύει φωτογράφους για διάστημα οκτώ μηνών!

Για πρώτη φορά στη Σπάρτη, η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης διοργανώνει 8μηνο φωτογραφικό εργαστήρι, το οποίο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν φωτογραφικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Κύριοι στόχοι του είναι να καταρτιστούν οι συμμετέχοντες με τις βασικές γνώσεις της λήψης και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της φωτογραφικής τους σκέψης. Υπεύθυνος διδασκαλίας είναι ο δάσκαλος φωτογραφίας και φωτογράφος Βασίλης Νίκας.

Το εργαστήρι πραγματοποιεί έναν κύκλο παρακολούθησης οκτάμηνης διάρκειας (Οκτώβριος 2018 – Μάιος 2019), σε δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, που θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, από τις 5.30΄ μμ έως τις 7.30΄ μμ. Ημερομηνία έναρξης έχει οριστεί η Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018.

Η θεματολογία που καλύπτεται σχετίζεται με τη χρησιμότητα των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, τη σύνθεση, δέκα φωτογραφικές εφαρμογές (Φωτογραφία Τοπίου, Φωτογραφία Φύσης, Μακροφωτογραφία Φύσης, Ταξιδιωτική Φωτογραφία, Νυχτερινή Λήψη, Αστικό Τοπίο, Φωτογραφία Δρόμου, Φωτορεπορτάζ, Πορτραίτο, Περιβαλλοντικό Πορτραίτο) και λήψεις πορτραίτου καθώς και still life με studio flash.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιείται παρουσίαση φωτογραφιών των μελών, παράδοση μαθήματος και τέλος αναφορά στο έργο ενός σημαντικού φωτογράφου και προβολή ενδεικτικών φωτογραφιών του. Ειδικότερα, κατά την παρουσίαση, κάθε μέλος του εργαστηρίου παρουσιάζει μέσω βιντεοπροβολέα τη δουλειά του, στην οποία γίνεται ανάλυση από τον υπεύθυνο διδασκαλίας Βασίλη Νίκα και συζήτηση, σχετικά με την επιλογή του θέματος, τον τρόπο προσέγγισης, τη χρήση των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, τη σύνθεση και το νοηματικό περιεχόμενο.

Στο www.vasilisnikas.gr έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για το κοινό πρόγραμμα διδασκαλίας στα εργαστήρια όπου διδάσκει, καθώς και 250 δημιουργικές φωτογραφίες μαθητών του προκειμένου να γνωρίσετε το ύφος της διδασκαλίας του.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 6977 717676 (Ηλίας Περγαντής).

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα