«Κατασκευάζοντας τα Κοινά: Ελιά, Λάδι, Φως»: Εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2018 13:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Κατασκευάζοντας τα Κοινά: Ελιά, Λάδι, Φως»: Εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) με θέμα «Πόλ(ε)ις», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την εικαστική εγκατάσταση «Κατασκευάζοντας τα Κοινά: Ελιά, Λάδι, Φως» στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Πρόκειται για μια εικαστική εξιστόρηση της πορείας του λαδιού στον χώρο της Μεσογείου: από το χειροπιαστό χώμα στο άυλο φως του λύχνου, από τη συμπαγή ακανόνιστη ρίζα στην τυποποιημένη συσκευασία. Η εγκατάσταση συνδιαλέγεται με το λάδι ως υλικό προϊόν και ως σύμβολο, ριζωμένο στον πολιτισμό και στην παράδοση των μεσογειακών χωρών.

Η έναρξη της εικαστικής εγκατάστασης θα γίνει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 29 Οκτωβρίου 2018 με ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το μουσείο στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, από τις 28 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των μουσείων του δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti