Θυμήθηκαν τη Μάχη των Θερμοπυλών υπό το «βλέμμα» του Λεωνίδα (ΦΩΤΟ)

Αφιέρωμα στο ιστορικό γεγονός διοργάνωσε ο Δ. Σπάρτης

Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2018 12:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θυμήθηκαν τη Μάχη των Θερμοπυλών υπό το «βλέμμα» του Λεωνίδα (ΦΩΤΟ)

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα πολιτών και συλλογικοτήτων, ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο «Λεωνίδεια 2018», τιμώντας την ιστορική Μάχη των Θερμοπυλών, τον βασιλιά Λεωνίδα και τους 300 Σπαρτιάτες.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/9 στον χώρο του αγάλματος του Λεωνίδα, στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Σπάρτης.

Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Γεωργία Γαλανοπούλου, ενώ  συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιώργος Γιαξόγλου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Λακωνίας Αθ. Δαβάκης, ο δήμαρχος Σπάρτης Ευ. Βαλιώτης και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα. Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία που αναπτύσσουν ο φθιωτικός δήμος με τον Δήμο Σπάρτης, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των ιστορικών στοιχείων που συνδέουν τις δύο περιοχές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του εκπαιδευτικού Ευάγγελου Μητράκου με θέμα «Η μάχη των Θερμοπυλών. 480 πΧ», ενώ ακολούθησε προβολή video με θέμα τη Μάχη των Θερμοπυλών. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε απαγγελία ποιημάτων από μέλη της ΕΘΟΛ με τη συνοδεία αρχαιοελληνικής μουσικής από τον μουσικό Γιώργο Μπαρμπαρέκο.

Η αυλαία της εκδήλωσης έπεσε με συναυλία αρχαιοελληνικής μουσικής, με αρχαία λύρα & αρχαίο πλαγίαυλο από τον μουσικό Γιώργο Μπορμπαρέκο. Σημειώνεται ότι το όργανο αυτό κατασκευάστηκαν με βάση ακριβείς μετρήσεις που έγιναν σε ευρήματα κατά τόπους ανασκαφών, από το εργαστήρι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος EPMHΣ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δ. Σπάρτης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Φωτο: Τ. Κούρος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα