Αποκαλυπτήρια για τη μελέτη του νέου μουσείου ψηφιδωτών Σπάρτης

Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2018 09:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποκαλυπτήρια για τη μελέτη του νέου μουσείου ψηφιδωτών Σπάρτης

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του Φεστιβάλ «Σπάρτη – Παγκόσμια Πόλη»,  το οποίο πραγματοποιείται το τριήμερο 14-16/9 στο «Κτήμα Νερόμυλος» στις Αμύκλες, ο πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης» και πρώην υπουργός,  κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης, θα παρουσιάσει τον δεύτερο τόμο του  βιβλίου του με τίτλο «Όπως τα έζησα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16/9 και ώρα 11:15΄ πμ στο «Κτήμα Νερόμυλος».

Στη συνέχεια, στις 12:30΄ μμ η αρχιτέκτων κ. Μαγνήσαλη θα παρουσιάσει την μελέτη του νέου μουσείου που θα ανεγερθεί στον χώρο όπου ευρίσκεται το ψηφιδωτό με  την αρπαγή της Ευρώπης, επί της Κ. Παλαιολόγου. Την πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο μουσείο είχε το Σωματείο «Φίλοι των Ψηφιδωτών της Σπάρτης», στο οποίο πρόεδρος είναι ο κ. Βαρβιτσιώτης, ενώ τη χρηματοδότηση της μελέτης και του έργου ανέλαβε το Ίδρυμα «Σταύρος Σ. Νιάρχος», μετά από προσωπική παρέμβαση του προέδρου του σωματείου κ.  Βαρβιτσιώτη.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti