Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο «Σπαντίδου Αμφιθέατρο»

ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ 2018

Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 13:13 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο «Σπαντίδου Αμφιθέατρο»

Στους βόρειους Δήμους της Σπάρτης και στο όμορφο Γεωργίτσι, ο Πολιτιστικός πολυχώρος «Σπαντίδου Αμφιθέατρο» κορυφώνει το Σάββατο 18/8 και ώρα 7 το απόγευμα, τη διοργάνωση των φετινών «Υακινθείων» με μια συναυλία αφιερωμένη στην ιδιαίτερη μορφή της Ωραίας Ελένης.
 
Στην καρδιά της Ομηρικής Λακεδαίμονας και στον τόπο όπου σύμφωνα με τον Όμηρο, τον περιηγητή Παυσανία, αλλά και τον αρχαιολόγο Θεόδωρο Σπυρόπουλο, γεννήθηκε και ετάφη με βασιλικές τιμές η ομορφότερη γυναίκα της Ελληνικής μυθολογίας, η Ωραία Ελένη, τα Υακίνθεια προσκαλούν τον εμπνευστή των Υακινθείων της Κρήτης, τον αγαπητό τροβαδούρο Λουδοβίκο των Ανωγείων.
 
Στην σπονδυλωτή εκδήλωση θα ακουστεί σε πρώτη πανελλαδική εκτέλεση το τραγούδι που συνέθεσε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ειδικά για την Ωραία Ελένη. Οι μουσικοί που λαμβάνουν μέρος είναι οι εξής: Λουδοβίκος των Ανωγείων (τραγούδι – μαντολίνο), Ειρήνη Μπαρδάνη (τραγούδι), Μανόλης Μπαρδάνης (φυσαρμόνικα), Αντώνης Μυτακίδης (κιθάρα) και Κώστας Λώλος (βιολί).
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξει ομιλία του συγγραφέα – σκηνοθέτη Μπάμπη Πλαϊτάκη με τίτλο «Ο Αλκιβιάδης στη Σπάρτη», ενώ στο χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση Ζωγραφικής του Λευτέρη Ρούμπου. Την παρουσίαση της βραδιάς έχει αναλάβει η γνωστή Σπαρτιάτισσα ηθοποιός Μαρία Αλιφέρη.

Σημείωση:
Το «Σπαντίδου Αμφιθέατρο» βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από το χωριό Γεωργίτσι, με κατεύθυνση τον χωματόδρομο προς Πελλάνα, αφού πρώτα προσπεράσετε το γήπεδο του Γεωργιτσίου. Ο υπάρχων δρόμος μέχρι το αμφιθέατρο βρίσκεται υπό κατασκευή, γι’ αυτό συνιστούμε στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί έως ούτε ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωσή του.
 
Η καλύτερα πρόσβαση στο αμφιθέατρο είναι από την νέα Εθνική Οδό Σπάρτης – Λεύκτρων και στον κόμβο της Πελλάνας θα στρίψετε προς το χωριό Πελλάνα. Στην συνέχεια θα συνεχίσετε την πορεία σας προς τα χωριά Πελλάνα, Περιβόλια, Αλευρού και αφού προσπεράσετε και το μνημείο με το αεροπλάνο (μετά το Γεωργίτσι), στα 200 μέτρα θα στρίψετε δεξιά προς το γήπεδο, όπου θα υπάρχουν πινακίδες και σημάνσεις.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα