Τα «Κάστρεια» συναντούν τα «Ματωμένα Χώματα» στο Γεράκι

Παράσταση με τη συμμετοχή Βαλτινού, Κετιμέ και Ντόβολου

Παρασκευή, 27 Ιούλιος 2018 19:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα «Κάστρεια» συναντούν τα «Ματωμένα Χώματα» στο Γεράκι

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Λακωνία – Δρόμοι Πολιτισμού», η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία» σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Λακωνίας, παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ματωμένα Χώματα, Τραγουδιών Αρώματα» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Ιουλίου και ώρα 9:00 μμ στο Γεράκι (πλατεία Πάνω Βρύσης).

Η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς» και ο «Σύνδεσμος Μπάιρον» για το Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό δημιούργησαν μια μοναδική παράσταση με τίτλο «Ματωμένα Χώματα, Τραγουδιών Αρώματα» αφιερωμένη στη μνήμη της συγγραφέως του προσφυγικού ελληνισμού Διδώς Σωτηρίου. Η παράσταση περιλαμβάνει τραγούδια και σκοπούς από την περιοχή της Μικράς Ασίας, Κωνσταντινούπολης και της Καππαδοκίας, ενώ παρεμβάλλονται κατάλληλα επιλεγμένα αποσπάσματα από το έργο της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα». Ερμηνεύουν δύο ταλαντούχοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, η Αρετή Κετιμέ και ο Γιώργος Ντόβολος. Τα κείμενα της παράστασης απαγγέλλει μοναδικά o γνωστός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός. Συμμετέχουν μέλη της ορχήστρας της Σχολής «Εν Ωδαίς», καθώς και σημαντικοί σολίστες μουσικοί. Επίσης, σε συνεργασία με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα αναδεικνύεται η εγχώρια πρωτογενή δημιουργία, εντάσσοντάς την στην παράσταση. Σκοπός της παράστασης είναι να «ξυπνήσει»  μνήμες, να ψυχαγωγήσει και παράλληλα να σταθεί αφορμή προβληματισμού και περαιτέρω ευαισθητοποίησης στο σύγχρονο σχετικό πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti