Με κομμάτι του Λάκωνα συνθέτη Δ. Μηνακάκη διέπρεψε η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας! (VIDEO)

Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018 18:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με κομμάτι του Λάκωνα συνθέτη Δ. Μηνακάκη διέπρεψε η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας! (VIDEO)

Έχοντας  εξασφαλίσει στις αποσκευές της το βραβείο Αριστείας του 12ου Φεστιβάλ “Summa Cum Laude International Youth Music Festival Vienna” η Παιδική Χορωδία της Κέρκυρας «μέθυσε» με την καταπληκτική φωνή των λιλιπούτειων μελών της, όλους όσοι  βρέθηκαν στο Μουσικό Θέατρο Βιέννης (MUTH ).

Το Σάββατο 7/7 στο Musikverein και την Κυριακή 8/7 στο Muth απέδειξαν ότι πραγματικά αξίζουν την πρώτη θέση. Πέρυσι κατέκτησαν χρυσό στην Βενετία και εφέτος την πρωτιά στην πρωτεύουσα της μουσικής, τη  Βιέννη.

Το «ταξίδι» της Κυριακής ξεκίνησε με εκκλησιαστικούς ύμνους και στη συνέχεια ακολούθησαν γνωστά ευρωπαϊκά τραγούδια, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και ολοκληρώθηκε με τις αλησμόνητες πατρίδες, τον Πόντο και την γενέτειρα μαέστρου της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας, Χριστίνας Καλλιαρίδου.

«Κορτσόπον λαλ» -που σημαίνει «μίλα μου μικρό κορίτσι»- του Λάκωνα μουσικοσυνθέτη,  Δημήτρη Μηνακάκη, ήταν ένα από τα κομμάτια που ερμήνευσε η χορωδία και μάλιστα  επιλέχθηκε για το gala των νικητών!

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μηνακάκης έλκει την καταγωγή του από τις Αμύκλες. Ήταν ο συνθέτης των ξεχωριστών ύμνων που ακούστηκαν σε εκδήλωση μνήμης και στοχασμού με επίκεντρο την βυζαντινή μουσική παράδοση, που διεξήχθη στο πλαίσιο των φετινών «Παλαιολογείων», στις 28/5/2018 στον προαύλιο χώρο του Ινστιτούτου Βυζαντινού Πολιτισμού Μυστρά.

Δείτε στο παρακάτω video το κομμάτι «Κορτσόπον λαλ» του Δ. Μηνακάκη

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος