Αρίστευσαν στις εξετάσεις τους οι σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης!

Mayfair_Club
Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018 14:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αρίστευσαν στις εξετάσεις τους οι σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης!

Αρίστευσαν στις θερινές απολυτήριες εξετάσεις του Εθνικού Ωδείου οι σπουδαστές των σχολών πιάνου, βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, παραδοσιακών οργάνων (σχολή μπουζουκιού), σύγχρονου τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών μαθημάτων (τμήμα αρμονίας) του Εθνικού Ωδείου-παράρτημα Σπάρτης! Τα παμψηφεί αριστεία και βραβεία σηματοδοτούν μια σταδιοδρομία άξιων δασκάλων και καταπληκτικών ερμηνευτών.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα  11/6, στην Αθήνα, απονεμήθηκε πτυχίο πιάνου στην Αναστασία Νικόλαρου  του Δημητρίου (τάξη Γιώργου Παναγιωτόπουλου) με βαθμό άριστα. Η απονομή έγινε από τον παγκοσμίως καταξιωμένο συνθέτη, Περικλή Κούκο, διευθυντή του Ωδείου, τη Χαρά Καλομοίρη, τη γενική διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου και τις καθηγήτριες πιάνου, Ναταλία Μιχαηλίδου, Έλενα Μουζάλα, Τζένια Μανουσάκη, που αποτελούσαν την εξεταστική επιτροπή των απολυτηρίων θερινών εξετάσεων του Εθνικού Ωδείου (κεντρικού και παραρτημάτων) σχολικού έτους 2017-2018 της σχολή πιάνου.

Επίσης, τη Δευτέρα 25/6, πτυχίο μπουζουκιού έλαβε ο Ηλίας Θεόπουλος του Θεοδόση (τάξη Γιώργου Ζήτσα) με βαθμό άριστα, ενώ πτυχίο σύγχρονου τραγουδιού πήρε η Ευανθία Θωμοπούλου του Θωμά (τάξη Παναγιώτη Δήμα) με βαθμό άριστα παμψηφεί. Την εξεταστική επιτροπή της σχολής  μπουζουκιού και σύγχρονου τραγουδιού αποτελούσαν η Έλενα Μουζάλα, καθηγήτρια πιάνου, ο Μίλτος Λογιάδης, μαέστρος-καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο Σπύρος Παυλάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης, ο Σπύρος Γκούμας, σολίστ και καθηγητής μπουζουκιού, η Άννα Διαμαντοπούλου, καθηγήτρια σύγχρονου τραγουδιού, ο Νότης Μαυρουδής, κιθαρίστας-συνθέτης, ο Άλκης Παπαδόπουλος, συνθέτης-καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Χολαργού και ο Νίκος Κατσίκης, σολίστ μπουζουκιού.

Επιπλέον, την Πέμπτη 28/6, πτυχίο αρμονίας έλαβε ο Θεόδωρος Κοντάκος του Κωνσταντίνου  (τάξη Ν. Καρυώτη) με βαθμό λίαν καλώς. Την εξεταστική ανώτερων θεωρητικών μαθημάτων (πτυχιακές αρμονίας) συγκρότησαν ο Περικλής Κούκος, διευθυντής του Ωδείου, η Στέλλα Μακρυγιάννη, καθηγήτρια θεωρητικών Εθνικού Ωδείου, ο Ευστάθιος Καλλιανός, καθηγητής θεωρητικών, ο Γιάννης Δροσίτης, καθηγητής θεωρητικών και συνθέτης και ο Βαλεντίνος Πατρικίδης, καθηγητής θεωρητικών.

Τέλος, την Παρασκευή 29/6, δίπλωμα βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, έλαβαν οι εξής σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης: Σοφία Σωτηροπούλου του Σπυρίδωνος (τάξη π. Νικολάου Τσάκου) με βαθμό άριστα & α΄ βραβείο, Νικόλαος Γιάνναρης του Αναστασίου (τάξη π. Νικολάου Τσάκου) με βαθμό άριστα και Γεώργιος Κόνιαρης του Ανδρέα (τάξη π. Νικολάου Τσάκου), ο οποίος έλαβε πτυχίο βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής με βαθμό άριστα. Την εξεταστική επιτροπή αποτελούσαν ο Περικλής Κούκος, διευθυντής του Ωδείου, ο Μιχάλης Μακρής, καθηγητής βυζαντινής του Ωδείου, ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης, καθηγητής βυζαντινής μουσικής, ο Αναστάσιος  Μεντάκης, καθηγητής βυζαντινής μουσικής και ο Γρηγόριος Κακούρης, καθηγητής βυζαντινής μουσικής.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος