«Έχει δρομολογηθεί η πληρωμή απαλλοτριώσεων στο οικόπεδο του ΦΙΞ;»

Mayfair_Club

Επιστολή των  «Φίλων του Μουσείου Σπάρτης» στο Υπουργείο Πολιτισμού

Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018 14:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Έχει δρομολογηθεί η πληρωμή απαλλοτριώσεων στο οικόπεδο του ΦΙΞ;»

Με επιστολή τους προς το Τμήμα Απαλλοτριώσεων, Απόκτησης Ακινήτων και Αποζημιώσεων της Διεύθυνση Προμηθειών, Υποδομών και  Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης», ζητούν να πληροφορηθούν αν έχει δρομολογηθεί η πληρωμή των τελευταίων απαλλοτριώσεων στο χώρο του οικοπέδου του «ΧΥΜΟΦΙΞ», δεδομένου ότι έχει πλέον εκδοθεί η οριστική τιμή μονάδος από το Εφετείο και μετρά ο χρόνος των 18 μηνών εντός του οποίου πρέπει να γίνει η εξόφληση των απαλλοτριώσεων.

«Αν δεν ολοκληρωθεί η αποπληρωμή των απαλλοτριώσεων εντός του προβλεπόμενου χρόνου, τότε η διαδικασία της κήρυξης της απαλλοτρίωσης θα ξαναρχίσει από το μηδέν και θα χρειαστούν πάλι αρκετά χρόνια για την ολοκλήρωσή της» τονίζει ο σύλλογος και προσθέτει: «Είναι, λοιπόν, κομβικής σημασίας τόσο το Τμήμα Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, όσο και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, να δρομολογήσουν το ταχύτερο δυνατόν την αποπληρωμή των απαλλοτριώσεων».
  Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί έγκαιρα το Υπουργείο Πολιτισμού στην παραπάνω υποχρέωσή του, τότε οι τοπικοί θεσμικοί φορείς ( Δήμος, Περιφέρεια) θα πρέπει να βρουν τους αναγκαίους πόρους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους προς το Υπουργείο Πολιτισμού, οι «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης» αναφέρουν:

«Όπως προφανώς γνωρίζετε, πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαδικασία  καθορισμού οριστικής τιμής μονάδος για τις υπολειπόμενες απαλλοτριώσεις στον χώρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης στο οικόπεδο ΧΥΜΟΦΙΞ.

Επειδή ο χρόνος ισχύος αυτής της απόφασης είναι περιορισμένος, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν έχει ήδη δρομολογηθεί από την πλευρά του Τμήματος Απαλλοτριώσεων η πληρωμή του τιμήματος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσκτησης των σχετικών τμημάτων που απαλλοτριώθηκαν».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος