Το «χτύπημα κουλουριών» αναβίωσε και φέτος στα Καλύβια Αν. Μάνης

Mayfair_Club
Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018 19:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το «χτύπημα κουλουριών» αναβίωσε και φέτος στα Καλύβια Αν. Μάνης

Στην Τοπική Κοινότητα Καλυβίων Αν. Μάνης έχουν το έθιμο που φέρει τον τίτλο «χτύπημα κουλουριών».

Το έθιμο αυτό προέρχεται από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και γίνεται κάθε Δευτέρα του Πάσχα. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της περιοχής φτιάχνουν ή αγοράζουν προϊόντα και τα βγάζουν στη δημοπρασία τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η προεργασία και η διεξαγωγή της δημοπρασίας γίνεται από το Συμβούλιο των Επιτρόπων του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού. Αυτό το έθιμο γίνεται για την κάλυψη των αναγκών του ΙΝ Αγίου Στυλιανού. Έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το έθιμο, από το Επιτροπικό Συμβούλιο με τον ιερέα π. Μιχάλη Μπούρτζινο.

Το παρών έδωσαν ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Καλυβίων, Παναγιώτης Καράκος, ο οποίος είναι ένας εκ των συντελεστών της διοργάνωσης αυτής, και η δημοτική δύμβουλος του Δήμου Αν. Μάνης κ. Ελένη Τζανετάκου.

Μετά το «χτύπημα κουλουριών» ακολούθησε πλούσιο γεύμα, επιμελημένο από τους ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού, χωρίς όμως χορό και τραγούδι, λόγω πένθους για τους πρόσφατους θανάτους του μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου και του αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Μπολοβίνου.

Ρεπορτάζ: Ελένη Τζανετάκου
Φωτο: ΜANINEWS

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος