Απέκτησε τμήμα μαντολινάτας ο Σύλλογος «Ταϋγέτη»

Mayfair_Club
Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2018 15:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απέκτησε τμήμα μαντολινάτας ο Σύλλογος «Ταϋγέτη»

Ο μουσικός σύλλογος «Φίλοι της μουσικής–Η Ταϋγέτη», πιστός  στις ιδέες για προσφορά και αναβάθμιση στην πολιτιστική  ζωή της πόλης Σπάρτη, δημιούργησε ένα επί πλέον μουσικό τμήμα. Τα τμήμα μαντολινάτας.

Η μαέστρος του συλλόγου κ. Φωτεινή Δημάκου-Σακκέτα σκέφτηκε και υλοποίησε την δημιουργία του νέου τμήματος, για να υπάρχει στην Σπάρτη ένα μουσικό σχήμα που θα προσφέρει στο κοινό μελωδίες, αγαλίαση, ηρεμία και θα συνοδεύει τις χορωδίες του συλλόγου σε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.

Η καινοτόμος και πρωτοποριακή ιδέα της ιδρύσεως μαντολινάτας στη Σπάρτη του 2018 είναι συνέχεια της άκρως πρωτοποριακής ιδέας της συγκροτήσεως γυναικείας μαντολινάτας το έτος 1909 από τον Ιταλό αρχιμουσικό της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Σπάρτη, Αντόνιο Μπι-φέρνο.

Όπως  γράφει η εφημερίς «Λακεδαίμων» (5-3-1909) «την γυναικεία μαντολινάτα στελέχωναν κυρίες και δεσποινίδες της πόλης μας δίνοντας ξεχωριστό τόνο στις μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Υπό τύπον συναυλίας θα ενεργηθούσι  προσεχώς αι εξετάσεις εν τη από του παρελθόντος έτους συσταθείση τη ενεργεία του Μουσικοδιδασκάλου Μπιφέρνο, εκ φιλομούσων δεσποινίδων των καλλιτέρων οικογενειών μας,  αποτελούμενη  Μαντολινάτα».

Σήμερα ο κορμός της μαντολινάτας της «Ταϋγέτης» στελεχώνεται από κυρίες με μαντολίνα και παιδιά με μαντολίνα και κιθάρες. Όπως αναφέρει ο σύλλογος «ευελπιστούμε  στην μελλοντική της εξέλιξης σε μεικτό σχήμα από ποικίλα όργανα και πιστεύουμε ότι τα σχέδιά μας θα ευοδωθούν».

Η «Ταϋγέτη» προσθέτει ότι «στο άμεσο  μέλλον  προς τέρψιν του φιλόμουσου κοινού μας. Το νεοσυσταθέν τμήμα μαντολινάτας του συλλόγου μας θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό της Σπάρτης στην εκδήλωση της  30ης Απριλίου 2018 για το καλωσόρισμα του Μάη.

Η μαντολινάτα μας θα συνοδεύσει την γυναικεία  τρίφωνη  χορωδία της “Ταϋγέτης” σε γνωστά  και επίκαιρα ανοιξιάτικα τραγούδια».

Τη διδασκαλία των μελών του νέου μουσικού τμήματος έχουν αναλάβει κατ’ αρχήν ο κ. Σάββας Αραβανής και εν συνεχεία ο κ. Πέτρος Παππάς.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος