«Χριστούγεννα στο χωριό των παραμυθιών»: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στη Βαμβακού! (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 28 Δεκέμβριος 2017 16:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Χριστούγεννα στο χωριό των παραμυθιών»: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στη Βαμβακού! (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις «Χριστούγεννα στο χωριό των παραμυθιών» στη Βαμβακού Λακωνίας. Στην καρδιά του Πάρνωνα μέσα σε ένα Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον λειτουργούν εφτά χειροποίητα θεματικά πάρκα που καλλιεργούν τη φαντασία και το νόημα των ημερών.

Οι επισκέπτες έχουν τη χαρά να ξεναγηθούν:
1. Στο πάρκο των χιονανθρώπων κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από κορμούς δέντρων.
2. Στο σπίτι των μαγισσών όπου έχουν χρησιμοποιηθεί δύο μεγάλα ομοιώματα μαγισσών, 50 κούκλες χειροποίητες καθώς και παλιά αντικείμενα που έχουν αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, για να δώσουν έναν πλήρη παραμυθιακό χαρακτήρα και έμπνευση για νέα παραμύθια.
3. Στη φάτνη της γέννησης όπου οι μάγοι και η Αγία Οικογένεια έχουν αγιογραφηθεί με βάση όλα τα ιστορικά-θρησκευτικά πρότυπα της παράδοσής μας.
4. Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι με δημιουργίες παιδιών με βασικό θέμα «τα Χριστούγεννα μέσα απ’ την τέχνη».
5. Στο έλκηθρο φυσικού μεγέθους και οι τάρανδοι όπου μπορούν οι επισκέπτες να φωτογραφίζονται.
6. Στο δέντρο των καλικάντζαρων όπου αποτελείται από κούκλες, φυσικά υλικά και παραδοσιακά εργαλεία που συντηρούν το μύθο του δωδεκαήμερου.
7. Στο εργαστήρι του Καραγκιόζη με τρεις φωτεινούς μπερντέδες όπου παρουσιάζονται σκηνές από παραδοσιακές παραστάσεις του Καραγκιόζη, όπως «Το Στοιχειωμένο Δεντρί» και «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι».
8. Ένα εντυπωσιακό χειροποίητο έκθεμα είναι τα κόκκινα πουλιά που στολίζουν το χωριό από το Σταθμό Συγκινήσεως μέχρι την Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού.
9. Την είσοδο της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού κοσμεί ένας υπερμεγέθης καλικάντζαρος με τον κουμπαρά του.
10. Σε όλο το χωριό έχουν τοποθετηθεί πινακίδες με σοφές ρήσεις και αποσπάσματα ποιημάτων που αφορούν το παραμύθι και την ποίηση.

Τις ημέρες αυτές συνεχίζονται τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας μεγάλου μήκους «η Βαμβακού».

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα ακουστούν στα δρομάκια του χωριού από ομάδες παιδιών τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν για να ανακαλύψουν την ιστορία του χωριού μέσα από παραδόσεις, ποιήματα και παραμύθια.

Τις όλες δράσεις πλαισιώνουν παραμυθάδες που αφηγούνται χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά παραμύθια καθώς και ο θίασος σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζοντας την Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Τα Κάλαντα του Καραγκιόζη».
Μπορείτε να ενημερώνεστε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο
https://www.facebook.com/academy.vamvakou

«Στόχος των όλων προσπαθειών μας είναι να δημιουργηθεί στη Βαμβακού το Παγκόσμιο Κέντρο Μύθων και Παραμυθιών» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού «Η Βαμβακού»
Τ: 6983642825, 6976491598
FB: https://www.facebook.com/academy.vamvakou
W: http://www.pf-academy.gr
Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti