Αναγκαία η άμεση στελέχωση του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού Μυστρά

Σημαντική απόφαση του ΔΣ Σπάρτης

Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2017 08:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναγκαία η άμεση στελέχωση του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού Μυστρά

Σε μία σημαντική απόφαση προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης, στη συνεδρίαση της 15ης Νοεμβρίου, όσον αφορά τη στελέχωση του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού, που εδρεύει στο Μυστρά και ιδρύθηκε το 2007.

Με την ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητά τη μόνιμη στελέχωση του Ινστιτούτου με επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, για την οριστική κάλυψη των αναγκών και την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία του.

Για την προσωρινή και άμεση  επίλυση του προβλήματος, ζητά να υλοποιηθεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και να χορηγηθούν πιστώσεις για την κάλυψη κενών θέσεων κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, ώστε να αντικατασταθεί η αποσπασθείσα εκπαιδευτικός και να αναλάβει υπηρεσία στο Ινστιτούτο.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΙΝΕΒΥΠ, ύστερα από απόφαση(ΦΕΚ 645 Β’/2-3-2017) του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, λειτουργεί για πρώτη φορά Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Βυζαντινός Κόσμος: η σχέση του με την Αρχαιότητα και το Νεότερο Ελληνισμό» σε συνεργασία με το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την  συμμετοχή 25 φοιτητών.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του προσφέρει πλούσια εκπαιδευτική δράση καθώς οργανώνει σεμινάρια και ημερίδες για το Βυζαντινό Πολιτισμό, διεξάγει και προωθεί έρευνες σε διεθνές επίπεδο, συνεργάζεται με συναφείς φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό και δίνει τη δυνατότητα σε υποψήφιους διδάκτορες να εκτελούν μέρος ή και το σύνολο της διδακτορικής τους διατριβής.

Η ύπαρξη σημαντικού επιστημονικού και εκπαιδευτικού έργου καθιστά την καθημερινή του λειτουργία απαραίτητη και αναγκαία. Λόγω, όμως έλλειψης προσωπικού το Ινστιτούτο παραμένει κλειστό κατά τις εργάσιμες μέρες και ανοίγει μόνο Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο, που διεξάγονται τα μαθήματα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Δημοτική Αρχή -στο μέτρο των δυνατοτήτων της- στηρίζει και συνεργάζεται άμεσα με τη διοίκηση του Ινστιτούτου  Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού,  παρέχοντας υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του κτιρίου, «καθώς η απουσία οικονομικής ενίσχυσης καθιστά το έργο της διοίκησης δύσκολο», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος