Σεμινάριο δημιουργίας κουκλοθεάτρου στο Ξηροκάμπι

Πέμπτη, 02 Νοέμβριος 2017 18:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σεμινάριο δημιουργίας κουκλοθεάτρου στο Ξηροκάμπι

Σεμινάριο δημιουργίας κουκλοθεατρικής παράστασης σκιών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 – 15:00 στο στέκι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες, που ασχολούνται με παιδιά (γονείς, εκπαιδευτικούς κλπ) και δείχνει βήμα βήμα το πώς φτιάχνεται μια παράσταση θεάτρου σκιών με φιγούρες από χαρτόνι ή/και χρωματιστές ζελατίνες. Προτεινόμενο θέμα των παραστάσεων που θα δημιουργηθούν είναι η Φιλία.

Οι συμμετέχοντες θ’ αποφασίσουν αν θέλουν να δημιουργήσουν μια έγχρωμη ή ασπρόμαυρη παράσταση, θα φτιάξουν μια μικρή ιστορία και σύμφωνα μ΄ αυτή θα φτιαχτούν οι ήρωες και τα σκηνικά της παράστασης. Στη συνέχεια θα πειραματιστούν με τις ιδιότητες του φωτός πάνω στις φιγούρες μας και τελικά θα παρουσιάσουμε στους υπόλοιπους συμμετέχοντες τη δημιουργία μας. Η κάθε ιστορία μπορεί να δουλευτεί ατομικά ή ομαδικά.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα ήταν καλό να έχουν να έχουν μαζί τους κάποια υλικά, που θα χρειαστούμε:
-χαρτόνι άσπρο ή μαύρο για τις φιγούρες και τα σκηνικά
-κουτί παπουτσιών ή καπάκι από κουτί Α4
-ριζόχαρτο σε μέγεθος που να καλύπτει το κουτί που θα φέρετε*
-ζελατίνες διαφόρων χρωμάτων*
-κολλά στικ
-συρραπτικό*
-10 καλαμάκια
-10 ξυλάκια από σουβλάκια
-φακός (αν είναι δυνατόν με μονή λάμπα LED)*

Υλικά θα υπάρχουν ήδη στο χώρο (εκτός από αυτά που σημειώνονται με *), αλλά καλύτερα να φέρει ο καθένας τα δικά του, ώστε να είμαστε σίγουροι πως θα φτάσουν για όλους.


Ε
νημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος