Φόρουμ για τον τουρισμό διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Φιλιππάκος: «Πολλές οι προκλήσεις για τον τουρισμό της Σπάρτης»

Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 18:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φόρουμ για τον τουρισμό διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Επιστημονικό φόρουμ για τον τουρισμό με θέμα «Τουρισμός ή αλλιώς οικονομία της φιλοξενίας», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (16/9), στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Σπάρτη. Το «παρών» στο φόρουμ, που διεξήχθη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη 2017», έδωσε και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης ο «Λεωνίδας», συνδιοργανώνουν το φεστιβάλ «Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη 2017» σε συνεργασία με πολλούς φορείς της πόλης και της Λακωνίας. Το φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας και ενισχύεται από τη συνεργασία του γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων συνεργάζονται εκατοντάδες εθελοντές που συμμετέχουν μέσα από 27 και πλέον Συλλογικούς Φορείς της Σπάρτης. Είναι μια συλλογική προσπάθεια της ιστορικής Σπάρτης να ξαναβρεί τη θέση της στον «χάρτη» της Πολιτισμικής ανέλιξης και της τουριστικής ανάπτυξης.

Στο φόρουμ παρέστησαν, επίσης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Μ. Μπελεγρή, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης, Χρήστος Πλειώτας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Σπάρτης, Χρήστος Αλεξάκος και ο καθηγητής και πρόεδρος ΤΟΔΑ, Αντώνης Τραυλός. Επίσης, παρευρέθηκαν ο επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Κούτουλας, ο αντιδήμαρχος Θήβας, ο Δήμαρχος Λαπήθου, η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Β. Δερτιλή, ο πρόεδρος Ξενοδοχείων Λακωνίας Δ. Πολλάλης, ο συγγραφέας/μεταφραστής Γ. Λαθύρης, φοιτητές και πλήθος πολιτών της Σπάρτης.

Με το πέρας του φόρουμ προβλήθηκε το video «Μυθική Πελοπόννησος».

Ο κ. Φιλιππάκος κατά το χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, στο πλαίσιο ενός Φεστιβάλ που μόνο θετικά οφέλη μπορεί να έχει για την ξακουστή, πανέμορφη και πολυαγαπημένη μας πόλη, τη Σπάρτη!

Ειδικότερα το σημερινό φόρουμ, με θέμα “Τουρισμός ή αλλιώς οικονομία της φιλοξενίας”  είναι ιδιαίτερης βαρύτητας, αφού κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σημασία της επίδρασης του τουρισμού για την ανάπτυξη όχι απλώς μιας περιοχής, αλλά για την οικονομία ολόκληρης της χώρας μας.

Η διαχείριση όλων των πόρων οφείλει συνεπώς να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε οι επόμενες γενιές, τα παιδιά μας, να απολαμβάνουν ένα επαρκές κοινωνικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό και πολιτιστικό «κεφάλαιο».

Έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας, οι όποιες αποφάσεις μας για το μέλλον του τόπου μας να είναι προς όφελος και της δικής τους ευημερίας.

Βεβαίως και οι προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα τον Τουρισμό της Πελοποννήσου και της Σπάρτης μας είναι πολλές. Αναφέρω ενδεικτικά την ανάγκη για υψηλή εξειδίκευση των τουριστικών υπηρεσιών, την επέκταση της τουριστικής περιόδου με ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, αλλά και την ανάγκη για συνέργειες μεταξύ των εμπλεκομένων τομέων υποδομών, παραγωγής, μεταποίησης κλπ. με την τουριστική δραστηριότητα.

Με αυτές τις σκέψεις, θα σας ευχαριστήσω για την τιμή να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και θα δώσω τη σκυτάλη στους επόμενους καλεσμένους ομιλητές.»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να αθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

lakonikos.gr diakopes

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος