Όλοι μαζί μια «γροθιά» για να γίνει η Σπάρτη «Παγκόσμια Πόλη»

Στις 16/9 τα εγκαίνια του νεοσύστατου Φεστιβάλ

Τετάρτη, 30 Αύγουστος 2017 15:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Όλοι μαζί μια «γροθιά» για να γίνει η Σπάρτη «Παγκόσμια Πόλη»

Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης ο «Λεωνίδας» συνδιοργανώνουν το φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη», σε συνεργασία με πολλούς φορείς της πόλης και της Λακωνίας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου σε διάφορες περιοχές  της πόλης.

Το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» του 2017 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας και ενισχύεται από τη συνεργασία του γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων συνεργάζονται εκατοντάδες εθελοντές που συμμετέχουν μέσα από 27 και πλέον συλλογικούς φορείς της Σπάρτης.

21082794 134671510478822 2378947763112439669 o

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα εξηγεί ότι «πρόκειται για  μια  συλλογική η προσπάθεια της ιστορικής  Σπάρτης να ξαναβρεί τη θέση της στο “χάρτη” της πολιτισμικής ανέλιξης και της τουριστικής ανάπτυξης.

Όλοι οι διοργανωτές δηλώνουν αποφασισμένοι κι έτοιμοι να δρομολογήσουν δράσεις και ενέργειες που θα δημιουργήσουν δυναμικές και πρωτότυπες παρεμβάσεις, σε συνεργασία με θεσμούς και φορείς που αντιλαμβάνονται το όραμα της Παγκόσμιας Σπάρτης».

Το Φεστιβάλ «Σπάρτη Παγκόσμια Πόλη» ξεκινά το Σεπτέμβριο του 2017 τα πρώτα βήματά του και όλοι έχουν θέση σε αυτή την αποστολή.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν το Σάββατο 16/9 ώρα 20:00 από το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Σημειώνεται ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος