«Μια ιστορία για την Ελευθερία» από την Αν. Κανελλοπούλου

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Βιβλίο με μια πραγματική ιστορία στη Σελλασία του 1967

Τρίτη, 20 Νοέμβριος 2018 17:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μια ιστορία για την Ελευθερία» από την Αν. Κανελλοπούλου

Με την ευκαιρία της επετείου του Πολυτεχνείου, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Μικρή  Μίλητος» το βιβλίο της Αναστασίας Κανελλοπούλου με τίτλο «Μια ιστορία για την Ελευθερία». Πρόκειται για την καταγραφή και εικονογράφηση μιας ιστορίας παιδιών στη     Σελλασία Σπάρτης, τα οποία περιγράφουν πως έκαναν το δικό τους «Πολυτεχνείο», πως δηλαδή αντιστάθηκαν σ’ εκείνους που με στρατιωτικά ρούχα και με βία κατέλαβαν το χωριό τους το 1967.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για «μια ιστορία με παιδικές ζωγραφιές για τα γεγονότα που διηγούνται, για το πως οι νέοι του χωριού οργανωμένοι στο σχολείο τους, κινητοποίησαν τους μεγάλους και όλοι μαζί έδιωξαν τους ανθρώπους με τα στρατιωτικά ρούχα και τις μαύρες ψυχές».

Το εισαγωγικό σημείωμα έχει γράψει ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, γνωστός πολιτικός και συγγραφέας κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Η Αν. Κανελλοπούλου ανατρέχει στη μνήμη της για το γεγονός που την οδήγησε στη συγγραφή του βιβλίου: «Τον Νοέμβριο του 2017 προσκαλεσμένη να μιλήσω στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σελλασίας, έγραψα ένα παραμύθι για το Πολυτεχνείο επιχειρώντας μία προσομοίωση και μεταφέροντας το Πολυτεχνείο και την ιστορία του στο όμορφο χωριό μας στην Σελλασία. Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου με την υποστήριξη των δασκάλων τους , εικονογράφησαν το παραμύθι, ζώντας τις στιγμές και αφομοιώνοντας δημιουργικά την ιστορία. Το παραμύθι αυτό σήμερα είναι ένα όμορφο βιβλίο από τις εκδόσεις “Μικρή Μίλητος”».

Ποια είναι η συγγραφέας
Η Αναστασία Κανελλοπούλου, φιλόλογος, πρώην νομάρχης και περιφερειάρχης και πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, έχοντας ζήσει τα δύσκολα εκείνα χρόνια της χούντας, μεταφέρει με πρωτότυπο τρόπο την αντίσταση και το «Πολυτεχνείο» των παιδιών του χωριού της, με παιδικές ζωγραφιές των ήδη σημερινών μικρών μαθητών, μέσα από μια απλή και κατανοητή ιστορία.

 Ένα πρωτότυπο και όμορφο βιβλίο για παιδιά και όχι μόνο. Μια ιστορία για την ελευθερία με τη μνήμη ζωντανή σ’ όσους αντιστάθηκαν.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος