Εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου με πανηγύρια στη Λακωνία

Τρίτη, 14 Αύγουστος 2018 11:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου με πανηγύρια στη Λακωνία

Με λαϊκά πανηγύρια που πραγματοποιούνται, την Τετάρτη 15 Αυγούστου, σε αρκετές περιοχές της Λακωνίας, εορτάζεται η Θεομητορική εορτή Κοίμησης της Θεοτόκου.

Γλέντι με τον Π. Λάλεζα
στην Παλαιοπαναγιά
Αναγνωρίζοντας την αγάπη που τρέφει ο κόσμος της Λακωνίας στο πρόσωπο του, ο  Παναγιώτης Λάλεζας, επισκέπτεται και πάλι τον νομό μας! Αυτή τη φορά θα βρεθεί στην Παλαιοπαναγιά για το μεγάλο πανηγύρι που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του ενοριακού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλαιοπαναγιάς. Τον Π. Λάλεζα θα πλαισιώσει στο κλαρίνο ο Αντώνης Καλιούρης και το μουσικό σχήμα των Ηλία και Σπύρου Καππάκου!

Για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 6984 801583.

Στη Λογγάστρα
Το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι διοργανώνει και φέτος ο Εξωραϊστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Λογγάστρας «Η Κεράσοβα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Αυγούστου στο εξωκκλήσι της Παναγίας στη Λογγάστρα, μετά το πέρας της  θείας λειτουργίας.

Στους Σουστιάνους
Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Σουστιάνων απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στον εορτασμό της Παναγίας, το πρωί της  Τετάρτης 15 Αυγούστου στο φερώνυμο εκκλησάκι (στον δρόμο από Σουστιάνους προς Βορδόνια).

Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο και μέσα σε ένα φανταστικό φυσικό περιβάλλον θα εορταστεί  με τον πατροπαράδοτο τρόπο το παραδοσιακό πανηγύρι των Σουστιάνων, όπου θα προσφερθούν άφθονα και φθηνά εδέσματα, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα.

Στους Αγριάνους
Την Τετάρτη 15 Αυγούστου και ώρα 9:30΄ μμ, ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Αγριάνων διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι στην κεντρική πλατεία του χωριού, με ζωντανή μουσική. Την ορχήστρα αποτελούν οι: Παναγιώτης Αρφάνης, Βίβιαν Χριστοπούλου και Πάνος Κολοβός.

Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε την Παναγιά μας και να διασκεδάσουμε χορεύοντας, τρώγοντας  και πίνοντας, μεχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!» αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα των διοργανωτών.

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι ο «Λακωνικός Τύπος».

Στα Τσίντζινα
Το τσιντζινιώτικο πανηγύρι της Παναγίας θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 12:30΄ το  μεσημέρι της Τετάρτης 15/8, σε οικογενειακή ατμόσφαιρα, δίνοντας την ευκαιρία σε όλες τις ηλικίες να συμμετάσχουν και να ευχαριστηθούν την παραδοσιακή γιορτή.

Το πανηγύρι περιλαμβάνει φαγητό, κρασί με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Όποιος επιθυμεί μπορεί να βάλει στο τραπέζι του και δικό του σπιτικό φαγητό ή/και γλυκά για την παρέα του την ξεχωριστή αυτή μέρα. Στη διάρκεια του πανηγυριού θα γίνει επίσης η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς.

Στα Περιβόλια
Το καθιερωμένο λαϊκό πανηγύρι, που πραγματοποιείται τα τελευταία 13 χρόνια, διοργανώνεται και φέτος στα Περιβόλια Δ. Σπάρτης, το βράδυ της Τετάρτης 15 Αυγούστου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.

Με σύνθημα «Μικρό χωριό, μεγάλη αντάρα» η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβολίων μάς προσκαλεί για μια βραδιά γεμάτη κέφι, μουσική και χορό!

Στην Κρεμαστή
Λαϊκό πανηγύρι διεξάγεται κάθε χρόνο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και στην Κρεμαστή Δήμου Ευρώτα.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti