Σεμινάριο μητρικού θηλασμού στο παλαιό μεταξουργείο Σπάρτης

Δευτέρα, 09 Ιούλιος 2018 18:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σεμινάριο μητρικού θηλασμού στο παλαιό μεταξουργείο Σπάρτης

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού και Ασφάλειας ύπνου των νεογνών και βρεφών θα λάβει χώρα στο παλαιό μεταξουργείο Σπάρτης, το Σάββατο 14/7 και ώρα 20:00-22:00.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση πάνω σε επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές, η κατανόηση των προϋποθέσεων για έναν επιτυχή μητρικό θηλασμό, η υιοθέτηση ασφαλών πρακτικών για τον ύπνο, καθώς και η αύξηση της αυτοπεποίθησης των γονέων στη σίτιση και τη φροντίδα του παιδιού. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εγκυμονούσες, σε νέες μητέρες, στους μπαμπάδες και σε άτομα που θέλουν να ενημερωθούν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική άσκηση. Παράλληλα θα λυθούν απορίες, ενώ θηλάζουσες μητέρες και γονείς θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Με ομιλήτρια τη Ρωξάνη Σκληαρούκ, μαία, θα αναλυθούν βασικά θέματα όπως ο σωστός τρόπος θηλασμού και κοινά λάθη, πώς θα καταλαβαίνω ότι το μωρό τρώει επαρκώς, από τι εξαρτάται η ποσότητα του γάλακτος, διατροφή και θηλασμός, επιστροφή στη εργασία θηλάζουσας μητέρας, άντληση και αποθήκευση μητρικού γάλακτος, αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων, φάρμακα και θηλασμός, καθώς και μύθοι γύρω από τον θηλασμό.

Η ομιλήτρια Ευρυδίκη Βουλουμάνου, παιδίατρος, θα παρουσιάσει τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες για τον ασφαλή ύπνο του νεογνού-βρέφους, ενώ θα αναφερθεί σε θέματα όπως το bed sharing, το room sharing και τους παράγοντες κινδύνου για τον αιφνίδιο βρεφικό θάνατο (SIDS).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, στο τέλος του σεμιναρίου θα ζητηθεί μια ελεύθερη συνεισφορά από το κοινό. Λόγω περιορισμένων θέσεων, μπορείτε να προβείτε σε κρατήσεις στο τηλ. 6987712437.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti