Ταινία του Λάκωνα Θ. Σκρουμπέλου για τη Μακρόνησο προβάλλεται στην ΠΕΣ

«Η Νύχτα τ’ Αγι’ Αντώνη».

Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018 17:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ταινία του Λάκωνα Θ. Σκρουμπέλου για τη Μακρόνησο προβάλλεται στην ΠΕΣ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Σπάρτης «Ρόδον» προβάλει τη νέα ταινία του Λάκωνα σκηνοθέτη, Θανάση Σκρουμπέλου, με τίτλο «Η Νύχτα τ’ Αγι’ Αντώνη [Μακρόνησος Β11]». Πρόκειται για μια ταινία για τρία πρόσωπα, αφιερωμένη στον Δημήτρη Τατάκη.

Το φιλμ θα προβληθεί το Σάββατο 21 Απριλίου και ώρα 9:00 μμ στην Πνευματική Εστία Σπάρτης (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου).

Στην προβολή θα παραστεί και θα συζητήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.
 
Λίγα λόγια για την ταινία
«...ο Αντώνης Αριστείδου, απόστρατος, ξεμένει βράδυ στη Μακρόνησο, συναντάει τον Περικλή και την Σάρα και ο χορός του θανάτου αρχίζει...»

«… σε ανάμνηση της σφαγής στο Πρώτο Τάγμα της Μακρονήσου  πριν 70 χρόνια [29/2 -1/3 /1948]. Η ανακοίνωση των αρχών τότε μιλούσε για 17 «μόνο» νεκρούς. Μαρτυρίες κρατουμένων όμως που επιβεβαιώθηκαν και από τον πλοίαρχο Μίμη Βονταμίτη που με το καΐκι του μετέφερε τις σωρούς στο νησί του Σαν Τζώρτζη, οι νεκροί ήσαν πάνω από τριακόσιοι. Κανείς δεν δικάστηκε ή λογοδότησε για αυτήν   την μαζική δολοφονία αόπλων κρατουμένων  με το πρόσχημα της εξέγερσης [οι άοπλοι και ανήμποροι κρατούμενοι ενάντια στους πάνοπλους Αλφαμίτες και στα πολυβόλα της ακταιωρού του Μπαϊρακτάρη. ]
Τα δε αρχεία της Β11/ΓΕΣ έχουν εξαφανισθεί σα να μην υπήρξε ποτέ η Μακρόνησος
Η ταινία  αφιερώνεται στον ηρωικό πλοίαρχο κρατούμενο Δημήτρη Τατάκη που τον δολοφόνησαν οι βασανιστές του, μετά από βασανιστήρια μηνών[33 ημέρες το μαρτύριο της ορθοστασίας κάτω από τον ήλιο]…»

Παίζουν:
Σάρα: Μαρία Παπαγαβριήλ / Περικλής: Θόδωρος Προκοπίου/ Αντώνης: Θανάσης Κοντός
Φιλική συμετοχή: Λευτέρης Ελευθερίου, Πασχάλης Τσέρνας
Φωτογραφία: Θανάσης Διαμαντόπουλος
Παραγωγή: Συλλογικότητα ΛΟΦΟΣ ΚΟΛΩΝΟΥ-ΑΡΤΕ ΠΟΒΕΡΑ 2 , Μικροί Χορηγοί γειτονιάς Ακαδημίας Πλάτωνος Κολωνού, ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti