Σε Αμυκλαίο, Σκάλα και Μαγούλα συνεχίστηκαν οι δράσεις του “Orange Festival”

Mayfair_Club
Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017 14:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε Αμυκλαίο, Σκάλα και Μαγούλα συνεχίστηκαν οι δράσεις του “Orange Festival”

Στις 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η 16η κατά σειρά δράση του “Orange Festival 2017” σε μια εμβόλιμη αλλά πολύ ουσιαστική εκδήλωση σε συνεργασία με το ερευνητικό πρόγραμμα Αμυκλαίου. Η δράση είχε τίτλο «Αρχαιολογία και φυσικό περιβάλλον: Μια θεματική περιήγηση».

Η δράση εστίασε στη σημασία περιβαλλοντικών και κλιματικών παραγόντων στην διαμόρφωση του λόφου ως αστικού τοπίου και ιερού κατά την αρχαιότητα, εξετάζοντας θέματα όπως η τοποθεσία, το έδαφος, το υπέδαφος, η χωροταξική θέση, ο προσανατολισμός και η συνύπαρξη με τις καλλιέργειες της περιοχής. Μια επιστημονική δράση με βαθιές ρίζες στην ιστορία της περιοχής της Λακωνίας και με αυτή την σύμπραξη ανοίγει η επαφή τόσο με την αρχαιολογική υπηρεσία της περιοχής όσο και με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο που είναι αρμόδιο για το ερευνητικό πρόγραμμα. Ορίστηκε στην συνέχεια με τον επίκουρο καθηγητή κ. Βλίζο να πραγματοποιηθεί στην αρχαιολογική ομάδα, ξενάγηση στην Orangeland.

Σεμινάριο βιοδυναμικής γεωργίας
Τρίτη και Τετάρτη, 25 και 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Orange Festival 2017 μια ακόμη εμβόλιμη δράση σε συνεργασία με τους «Λακωνικούς Κήπους»  επιστημονικού επιπέδου για την πιστοποίηση Demetre. Η δράση είχε ως άξονα την ενημέρωση Λακώνων παραγωγών για την διαδικασία της βιοδυναμικής γεωργίας και την πιστοποίηση Demetre αναγνωρίζοντας στην Ευρώπη ως προϊόντα ποιότητας με μεγάλο αγοραστικό κοινό.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στην Σκάλα ενημέρωση για την διαδικασία βιοδυναμικής γεωργίας σε θεωρητικό επίπεδο ενώ με τους παραγωγούς να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς τα προϊόντα με την πιστοποίηση Demetre φέρουν αξία στην αγορά κατά 10% μεγαλύτερη από τα βιολογικά.

Την Τετάρτη η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε με ένα βιωματικό σεμινάριο στο χωράφι στην περιοχή της Μαγούλας Σπάρτης, δημιουργώντας την βάση της πρακτικής που είναι η οργανική ουσία σε συνδυασμό με ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Μια επιστημονικού επιπέδου δράση για την ενημέρωση των παραγωγών που θα συμβάλει αποτελεσματικά στην συνέχεια και στη εμπορική διαδικασία.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος