Bασιλόπιττα Τσουρέκι του Pastry Chef Χρήστου Βέργαδου

Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2015 16:39 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Bασιλόπιττα Τσουρέκι του Pastry Chef Χρήστου Βέργαδου

Μία διαφορετική, αλλά εύκολη, συνταγή για τη φετινή βασιλόπιτα παρουσίασε στην εκπομπή “Ελένη” στον Alpha ο pastry chef από τη Σπάρτη Χρήστος Βέργαδος.

Μας άρεσε και σάς την προτείνουμε!

 

 

 

 

Υλικά
1 κιλό αλεύρι σκληρό,
200 gr ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ λιωμένο,
200 ml χλιαρό γάλα,
200 gr ζάχαρη,
3 αβγά,
75 gr νωπή μαγιά,
1 κ. σούπας μαχλέπι τριμμένο,
Ξύσμα από 3 μανταρίνια,
4-5 δαμάσκηνα απόξηραμένα κομμένα σε κύβους,
4-5 βερύκοκα απόξηραμένα κομμένα σε κύβους,
50 gr ξανθές σταφίδες

Ετοιμάζουμε το προζύμι. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε περίπου το μισό από το χλιαρό γάλα της συνταγής και διαλύουμε μέσα σε αυτο την μαγιά.
Προσθέτουμε ένα μικρό μέρος (περίπου 4 κουταλιές) από το αλεύρι και μια κουταλιά από την ζάχαρη της συνταγής μέχρι να γίνει παχύρευστος χυλός. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο μέχρι να φουσκώσει. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα σε αυτο την ζάχαρη ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το γάλα, τα αβγά και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα με ένα σύρμα χειρός. Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει ελαστικό ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα.


Λίγο πριν σταματήσουμε το ζύμωμα προσθέτουμε τα φρούτα και ζυμώνουμε για λίγο ακόμα. Αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος για περίπου 20 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Κατόπιν το πλάθουμε με τα χέρια μας δίνοντας του στρογγυλό σχήμα και το βάζουμε σε ένα ταψί ή σε ένα τσέρκι αλειμμένο με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ. Τέλος αλείφουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας με λίγο αβγό χτυπημένο με γάλα, για να πάρει χρώμα. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti