Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στη λιμνοθάλασσα Μουστού!

Τρίτη, 02 Οκτώβριος 2018 18:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στη λιμνοθάλασσα Μουστού!

Φέτος εορτάζεται η 25η επέτειος της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών! Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα. Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρες 10:00-14:00, ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας σας προσκαλεί στη λιμνοθάλασσα του Μουστού, στην Αρκαδία, για μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση με παρατήρηση πουλιών και δράσεις αφιερωμένες στη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών! Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πανοραμικό σημείο του υγροτόπου Μουστού (πλησίον της επαρχιακής οδού Άστρους – Λεωνιδίου), θα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικές δραστηριότητες για παιδιά με θέμα τα μεταναστευτικά πουλιά καθώς και πεζοπορία προς τα τρία παρατηρητήρια περιμετρικά του υγροτόπου.

Η εκδήλωση υλοποιείται από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti