«Άγγιξε» την κοινωνία το μήνυμα για την προστασία του Ευρώτα (ΦΩΤΟ)

Ευαισθητοποίησαν τους πολίτες τα «Ευρώτεια» - Πιστός στις δεσμεύσεις τους για δράσεις ο Σύλλογος Φίλων Προστασίας του ποταμού

Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 12:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Άγγιξε» την κοινωνία το μήνυμα για την προστασία του Ευρώτα (ΦΩΤΟ)

Την πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών με τίτλο «Ευρώτεια 2018» και στόχο την προστασία του ποταμού Ευρώτα, διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα», με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, του Δήμου Ευρώτα, της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας και του ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Η εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έλαβε χώρα την Τετάρτη 4 Ιουνίου στη βιοκλιματική πλατεία Πηγών Σκάλας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης -και αφού οι φορείς χαιρέτισαν την προσπάθεια του συλλόγου- πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Ηγροτόπου Μουστού κ. Δημήτρη Μήλιο, εκπροσωπώντας, επίσης, ως διευθυντής, τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι στους μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης του συλλόγου και δημιούργησαν τρισδιάστατες απεικονίσεις της γέφυρας του Ευρώτα, έγραψαν ποιήματα και ζωγράφισαν, ευαισθητοποιημένοι από τα προβλήματα ρύπανσης του ποταμού και τις προσπάθειες αποκατάστασης της ισορροπίας του οικοσυστήματος.

Η εκδήλωση εκτιμάται πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι πολίτες ενημερώθηκαν επαρκώς και ευαισθητοποιήθηκαν για τα θέματα ρύπανσης του ποταμού Ευρώτα. «Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, εκτός από τους φορείς που υποστήριξαν την εκδήλωση, τους δασκάλους και το διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας για την παρότρυνση των μαθητών να συμμετέχουν στην εκδήλωση, καθώς και όλους όσοι υποστήριξαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους την εκδήλωση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο  Σύλλογος Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα.

Τα μέλη του συλλόγου επιφυλάσσονται να συνεχίσουν τις εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία ανάμεσα στους κατοίκους των περιοχών που διαβρέχει και τροφοδοτεί ο ποταμός Ευρώτας.

Φωτο: Τ. Κούρος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti