Τα παραμορφωμένα λαχανικά μπαίνουν στα ράφια

Mayfair_Club
Δευτέρα, 04 Ιούνιος 2018 20:51 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα παραμορφωμένα λαχανικά μπαίνουν στα ράφια

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, με στόχο την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων ανέλαβαν από κοινού παραγωγοί λαχανικών, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Rema 1000 στη Δανία και η οργάνωση Stop Food Waste (Σταματήστε τη σπατάλη τροφίμων), ώστε τα… ασχημούλικα λαχανικά, που πήγαιναν στα άχρηστα, να βρουν τον δρόμο τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με έκθεση του σκανδιναβικού συμβουλίου υπουργών, οι Δανοί αγρότες πετούν περισσότερους από 33.000 τόνους κηπευτικών κάθε χρόνο.
Η παραπάνω πρωτοβουλία φιλοδοξεί να βάλει τέλος σε αυτό. Δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές της συγκεκριμένης αλυσίδας να αγοράσουν… παραμορφωμένες ντομάτες, στραβά αγγούρια και άσχημες πιπεριές σε περιορισμένο αριθμό καταστημάτων και σε συγκεκριμένες περιόδους της σεζόν.
Τα… διαφορετικά αυτά λαχανικά διατίθενται στους καταναλωτές και σε χαμηλότερες τιμές. Οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί και η Rema 1000 πληρώνουν, επίσης, 3 σεντς ο καθένας για κάθε πωλούμενο προϊόν, στη Stop Food Waste.
Όπως δήλωσε στο Freshplaza στέλεχος της δανικής Rema 1000, «η συνεργασία αυτή διατρέχει όλη την αλυσίδα αξίας. Παραγωγοί, σούπερ μάρκετ και καταναλωτές αναλαμβάνουν μια συλλογική ευθύνη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη σπατάλη τροφίμων και αυτό είναι που φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα».
Η ιδρύτρια και πρόεδρος του Stop Food Waste, Selina Juul, δήλωσε φανερά αισιόδοξη για την πρωτοβουλία ότι «θα οδηγήσει σε μείωση της σπατάλης στην παραγωγή και, ακόμη, είναι καλή για τον τομέα της διατροφής».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος