Καταγγέλλουν καταστροφή της ζώνης του Ευρώτα κοντά στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Εικόνες φανερώνουν αποψίλωση στις όχθες του ποταμού

Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018 18:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καταγγέλλουν καταστροφή της ζώνης του Ευρώτα κοντά στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Για παρεμβάσεις που παραμορφώνουν και διαμελίζουν το φυσικό περιβάλλον του Ευρώτα γίνεται λόγος σε κείμενο (συνοδεία φωτογραφικού υλικού) που αναρτήθηκε στο eurotas.wordpress.com. Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Πριν ακόμα αρχίσει ουσιαστικά η κατασκευή του φαραωνικού έργου της νέας “εισόδου” της Σπάρτης, οι μπουλντόζες έχουν φροντίσει να δώσουν ένα δείγμα, μεταβάλλοντας σε κρανίου τόπο ένα μεγάλο κομμάτι του παρόχθιου δάσους του Ευρώτα».

Επίσης, στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη εικόνα θα «ήταν αδιανόητη σε οποιοδήποτε μέρος το οποίο (έστω κι αν δεν είχε “όνομα”, όπως Σπάρτη και Ευρώτας) διέθετε ανθρώπους και πολιτικές αρχές που σέβονταν -έστω και στο ελάχιστο- τη φύση, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, την ιστορία, την προοπτική του τόπου, που σέβονταν κάπως τον εαυτό τους. Και οι άλλοι, οι λεγόμενοι τοπικοί άρχοντες, πολιτικοί, “υπεύθυνοι” και λοιποί “φορείς”, κάνουν -στην καλύτερη περίπτωση- τους αδιάφορους».

Τέλος, το κείμενο καταλήγει ως εξής: «Αυτό το θλιβερό θέαμα δεν είναι παρά η αρχή της καταστροφής, η οποία όχι απλά θα επεκταθεί αλλά θα γίνει μη αναστρέψιμη, θάβοντας αυτόν τον ιστορικό και παραδεισένιο τόπο κάτω από μπάζα, τσιμέντα και άσφαλτο».

Φωτο: eurotas.wordpress.com

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες πριν και μετά τις παρεμβάσεις

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος