Αναλαμβάνουν δράση για τη διάσωση του Ευρώτα: «Μαζί, μπορούμε!» (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Το οικολογικό κάλεσμα ενεργών πολιτών της Λακωνίας

Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 16:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναλαμβάνουν δράση για τη διάσωση του Ευρώτα: «Μαζί, μπορούμε!» (ΦΩΤΟ)

Κάλεσμα για τη διάσωση του ποταμού Ευρώτα από τις συνέπειες της ρύπανσης που υφίσταται τα τελευταία χρόνια, απευθύνει η κ. Δέσποινα Πορφύρη από τη Σκάλα, η οποία εκπροσωπεί μία «τεράστια μερίδα πολιτών της Λακωνίας», όπως υποστηρίζει. Σύμφωνα με την ίδια, η παρέμβασή της  «αφορά την τεράστια οικολογική καταστροφή του Ευρώτα μας.  Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό από ότι γνωρίζετε. Από το 2011 έως τώρα η μόλυνση είναι ολοφάνερη και αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Το άλλοτε στολίδι της Λακωνίας με τα γάργαρα και  διάφανα νερά του έχει δώσει την θέση του σε έναν δύσοσμο βούρκο γεμάτο λύματα και σκουπίδια. Πονάει η καρδιά μου κάθε φορά που περνώ και αντικρίζω αυτό το αποτρόπαιο οικολογικό έγκλημα! Η έκκληση δεν αποτελεί προσωπική χάρη! Είναι υποχρέωση όλων μας που διαμένουμε ή όχι στην Λακωνία να εναντιωθούμε! Και με την δική σας δύναμη ως δημοσιογράφοι να φτάσει το μήνυμα στους εκπροσώπους και όχι μόνο, της τοπικής αυτοδιοίκησης! Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους επιτέλους και να μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους! Να μην κλείνουν άλλο τα μάτια και τα αυτιά τους σε αυτήν την τεράστια και οφθαλμοφανής ρύπανση και να απαιτήσουν το αυτονόητο -φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις για όλα τα ελαιοτριβεία της περιοχής! Να σωθεί ο Ευρώτας μας!» τονίζει η κ. Πορφύρη και προσθέτει:

«Διαδώστε το! Αφορά όλους! Έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα δράσης για όλη τη Λακωνία στο Facebook. Ελάτε να γίνουμε πολλοί!

Αν θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα μας προς το καλύτερο, πρέπει να ξεκινήσουμε από τον τόπο στον οποίο διαμένουμε! Ξεκινάμε με τον Ευρώτα μας! Θέλουμε πίσω τον Ευρώτα μας!»

01

Ευρώτας πριν 12-15 χρόνια

10 xronia 1

10 xronia 2

Ευρώτας τώρα

twra 01

twra 02

twra 03

twra 04

twra 05

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος