ΗΑΕ: Το Ντουμπάι στοχεύει σε μηδενική σπατάλη τροφίμων

Πέμπτη, 02 Νοέμβριος 2017 20:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΗΑΕ: Το Ντουμπάι στοχεύει σε μηδενική σπατάλη τροφίμων

Το Ντουμπάι σκοπεύει να γίνει η πρώτη πόλη στη Μέση Ανατολή, και ίσως στον κόσμο, που επιτυγχάνει μηδενική σπατάλη τροφίμων, με την έναρξη της λειτουργίας της Τράπεζας Τροφίμων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον Πρωθυπουργό των ΗΑΕ και κυβερνήτη του Ντουμπάι, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, ως μέρος της πρωτοβουλίας της «Χρονιάς Φιλανθρωπίας» των ΗΑΕ για το 2017.
Η Τράπεζα Τροφίμων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα είναι μία φιλανθρωπική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και θα διανείμει τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη, με στόχο να εξαλείψει τα απόβλητα τροφίμων. Η οργάνωση θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές και τις τοπικές και διεθνείς φιλανθρωπικές οργανώσεις για την εισαγωγή ενός συστήματος για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αποθήκευσης, της συσκευασίας και της διανομής τροφίμων, αναφέρει η σχετική επίσημη δήλωση.
Η τράπεζα θα συνεργαστεί επίσης με παραγωγούς τροφίμων όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και σουπερμάρκετ και αγροκτήματα, ώστε να αποθηκεύουν και να συσκευάζουν περισσευούμενα φρέσκα τρόφιμα. Στη συνέχεια θα συνεργάζεται με εθελοντές για τη διανομή των τροφίμων εντός και εκτός των ΗΑΕ.
Τα υπολείμματα μη βρώσιμων τροφίμων θα ανακυκλώνονται μέσω βιομηχανιών που μπορούν να τα αξιοποιήσουν, όπως σε λιπάσματα και χημική ή φαρμακευτική έρευνα.
Οι εργασίες της Τράπεζας Τροφίμων θα ξεκινήσουν στο Ντουμπάι και στη συνέχεια θα επεκταθούν σε υπανάπτυκτες κοινότητες στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο Δήμος του Ντουμπάι θα παράσχει επιχειρησιακή υποστήριξη, ακολουθώντας μια «διεθνώς τυποποιημένη» διαδικασία συλλογής, συσκευασίας, αποθήκευσης και διανομής τροφίμων. Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν επίσης για πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti