Ο… Καραγκιόζης πρωταγωνιστής στην αντιπαράθεση Τατούλη-Νίκα!

Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2019 20:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο… Καραγκιόζης πρωταγωνιστής στην αντιπαράθεση Τατούλη-Νίκα!

Ο πρωταγωνιστής του παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών, Καραγκιόζης, βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής κόντρας μεταξύ Πέτρου Τατούλη και Παναγιώτη Νίκα.

Ο Π. Τατούλης ανέφερε συγκεκριμένα: «Στην πολιτική μπορείς να κάνεις λάθος, μπορείς να αλλάξεις γνώμη, μπορεί ακόμα και να πεις ακίνδυνα ψέματα. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να γίνεις καραγκιόζης». Με αυτή τη φράση νουθετούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τους βουλευτές του στην κυβέρνηση της ΝΔ στις αρχές της δεκαετίας του 90.

Στην περίπτωση του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας ωστόσο η εγκληματική άγνοια των κανόνων αεροπλοΐας για το φωτισμό ενός κόμβου που βρίσκεται δίπλα σε αεροδρόμιο, ένα γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα τους πιλότους των αεροσκαφών, αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα καταχρηστικής παραπλάνησης των πολιτών. Λέει ψέματα για να στηρίξει πάνω σε αυτά όλη την σαθρή επιχειρηματολογία του. Όλος ο αμοραλισμός και η αμετροέπεια του απερχόμενου δημάρχου μέσα σε ένα επιχείρημα.

Δεν αναμένουμε φυσικά ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας να γνωρίζει τι υποστήριζε ο τότε πρωθυπουργός, όπως και κανένας άλλος πολιτικός της παράταξης, για την οποία κόπτεται ότι κατέχει την ιδεολογική καθαρότητα και μοναδική εκπροσώπηση στην Πελοπόννησο. Ούτε αναμένουμε ότι μπορεί να γνωρίζει του κανόνες εκτέλεσης ενός έργου δίπλα σε ένα αεροδρόμιο. Λίγα άλλωστε είναι αυτά που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έκανε στην Καλαμάτα, και τίποτα απολύτως για το αεροδρόμιο. Θα αναμέναμε ωστόσο να γνωρίζει ότι η πατρίδα μας πληρώνει πρόστιμα για τον δικό του σκουπιδότοπο, που δεν έχει κλείσει με δική του ευθύνη, για την οποία μάλιστα  έχει και δικαστική περιπέτεια. Και δεν έχει κλείσει όπως έχει γίνει για 72 άλλους σκουπιδότοπους στην Πελοπόννησο, που όχι μόνο έχουν καταργηθεί, άλλα έχουν ήδη αναπλαστεί και αποτελούν κόσμημα για τον τόπο μας.

Τίποτα ωστόσο από τα παραπάνω δεν αφορά τους πολίτες της Πελοποννήσου περισσότερο από το αύριο του τόπου τους. Μπορεί ο απερχόμενος δήμαρχος να κατακρίνει το πρόγραμμα του Πέτρου Τατούλη και της Νέας Πελοποννήσου για την Ίδρυση της Περιφερειακής Τράπεζας, το ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, την καμπάνια που έκανε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας παγκόσμιο προορισμό, την εκρηκτική άφιξη τουριστών στην Πελοπόννησο, αλλά δεν έχει ακόμα αρθρώσει ούτε μία λέξη για τα μεγάλα έργα που δήθεν οραματίζεται ότι  θα κάνουν καλό στον τόπο μας. Εκτός αν εννοεί ότι είναι μεγάλο έργο η κατάληψη της Περιφέρειας από την ανεκδιήγητη παρέα του. Αλήθεια ποιο είναι το πρόγραμμα του τυχοδιώκτη αυτού πολιτικάντη; Η «δολοφονία χαρακτήρα» του Πέτρου Τατούλη που επιδιώκει ο ίδιος και οι πάτρωνες του, επειδή δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί πολιτικά απέναντι του;

Η δημοκρατία είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για κρατιστές που αναμένουν το διορισμό τους σε θέση ευθύνης, ώστε να εξυπηρετήσουν όλα τα αυτοδιοικητικά και πολιτικά τους χρέη στον κομματικό εισπράκτορα. Ωστόσο θα δεχτούμε ότι ο κος Νίκας μπορεί να μην έχει πρόγραμμα για την Πελοπόννησο. Άλλωστε αυτός και οι περιπλανώμενοι υβριστές φίλοι του, ασχολούνται μόνο με προσωπικές επιθέσεις και στοχοποίηση. Τακτικές ακραίων πολιτικών χώρων που δεν ταιριάζουν με την φιλελεύθερη παράταξη, της οποίας ουδέποτε ο ίδιος στην πορεία του δεν αποτέλεσε υποστηρικτή ή εκφραστή.

Εμείς θα συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε το έργο μας όπως αυτό καταγράφουν θεσμικοί φορείς, διεθνείς προσωπικότητες, διεθνή βραβεία και η πραγματικότητα που βιώνουν οι συμπολίτες μας, και όχι η αυθεντία του απερχόμενου δημάρχου.  Αναμένουμε ωστόσο το πρόγραμμα του για την Πελοπόννησο, όπως και όλοι οι πολίτες της, κρατώντας μικρό καλάθι».

Η απάντηση του Π. Νίκα
Δεν άργησε να έρθει η απάντηση του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Mε λύπη μου διαπιστώνω ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης επιχειρεί να υποβιβάσει το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. Ακόμη κι αν ήθελα, μου είναι αδύνατον να πέσω τόσο χαμηλά και να φτάσω στο επίπεδο του απερχόμενου περιφερειάρχη που, ενώ διεκδικεί ιδεολογικό μερίδιο και ψήφους από τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της Ν.Δ., στηρίζεται πανηγυρικά από τον Πάνο Καμμένο και την κυρία Παπακώστα.

Διαπιστώνω, επίσης, ότι, ενώ έχει το θράσος να επικαλείται μια εύλογη αποστροφή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ότι «στην πολιτική δεν μπορείς να είσαι Καραγκιόζης», έχει βαλθεί πεισματικά να τον διαψεύσει.
Ασφαλώς, συμφωνούμε με τη ρήση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και προφανώς οι πάντες γνωρίζουν σε ποιους και, κυρίως, σε ΠΟΙΟΝ πηγαίνει «γάντι».

Και για να συνεννοούμαστε, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ είναι οι αλλεπάλληλες δηλώσεις:
-για κοσμοδρόμιο, διαστημόπλοια και διαστημικό τουρισμό στο αεροδρόμιο Καλαμάτας
-ή για δήθεν συμφωνίες με Κινέζο δήμαρχο για άμεση εγκατάσταση κινεζικών επιχειρήσεων (ψευδαίσθηση άμεσων προσλήψεων)
-ή για λειτουργία Περιφερειακής Τράπεζας (με κεφάλαιο από τα λεφτόδεντρα), όταν κινδυνεύουν ακόμα και οι συστημικές τράπεζες
 
Καραγκιοζιλίκια, επίσης, είναι:
-η δήθεν πρωτοπόρα πολιτική για τα σκουπίδια, που μετράει ήδη 8 χρόνια αναποτελεσματικότητας, και στον 8ο χρόνο (2019) διαπιστώνεται (δικαστικά) η ακυρότητα των συμβολαίων εγκατάστασης των σκουπιδοεργοστασίων
-ή η εμπλοκή οικογενειακών εταιριών στο σύστημα παραγωγής έργων της Περιφέρειας
- ή η δήθεν τουριστική ανάπτυξη, κόντρα στα στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος που αποδεικνύουν τη ζοφερή πραγματικότητα για την Πελοπόννησο
-ή ακόμα οι ψεύτικες κατηγορίες για δικαστική εμπλοκή άλλων, όταν ο ίδιος είσαι καταδικασμένος με κάποια χρόνια φυλάκιση για τη σκουπιδοκατάσταση.

Στρεψοδικία, οικογενειοκρατία, προπαγάνδα, διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, οχετός ύβρεων και παραλογική επιθετικότητα εναντίον όλων όσοι βλέπουν «γυμνό το βασιλιά». Και ο Βασιλιάς είναι γυμνός, όπως και ο θίασος που τον περιβάλλει».

Φωτο: eleftheriaonline.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti