F όπως fake news

Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2019 20:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
F όπως fake news

Είναι γνωστό ότι η ελευθερία διακίνησης πληροφοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συχνά πυκνά δίνει χώρο και «αέρα» σε fake news που κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Μία απίθανη -από άποψη νομιμότητας, δεοντολογίας και παρουσίασης- «δημοσκόπηση» έκανε την εμφάνισή της στο Facebook, ρωτώντας τους χρήστες να ψηφίσουν το πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου Σπάρτης που προτιμούν.

Το περίεργο δεν είναι που το συγκεκριμένο ερώτημα δεν περιλαμβάνει τον υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αλέκο Βουνάση. Δεν είναι, επίσης, το ότι δε δίνει άλλες επιλογές, όπως «αναποφάσιστος» ή «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Ούτε καν ότι παραβιάζει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και προδιαγραφές αξιοπιστίας.

Είναι που η συγκεκριμένη ανάρτηση, μάλλον αλλού το πήγαινε κι αλλού βγήκε, αφού ξεκίνησε να εμφανίζεται με προβάδισμα Αργειτάκου κατά 50% και σε μία ημέρα η υποψηφιότητα Βαλιώτη χτύπησε ποσοστό 47%. Από εκείνο το σημείο και μετά, η συγκεκριμένη ανάρτηση, μία εμφανιζόταν και μία χανόταν...

Τυχαίο ότι ο, εκ Κεφαλά, διαχειριστής της ιστοσελίδας, στις 8/4 με ενυπόγραφη ανάρτηση στο Fb δήλωνε πως δεν θα είναι υποψήφιος με τους «Ενωμένους Πολίτες» του Στ. Αργειτάκου, αλλά «θα είναι στο πλευρό του και θα αγωνιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει»; Δε νομίζω.

Το 'πιασες το υπονοούμενο πατριώτη;;;

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti