Ένα κύκλος έκλεισε...

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2019 20:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένα κύκλος έκλεισε...

Όλα έχουν μία αρχή και ενδεχομένως ένα ωραίο τέλος! Ήταν 1 Απριλίου όταν ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στην οποία συμμετείχε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια, ότι ο αρχαιότερος αυτοδιοικητικός άνδρας της Σπάρτης, δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Με την υπερτριαντακονταετή του ενεργό παρουσία στα κοινά της πόλης ο Χρήστος Δημητρόπουλος, αποφάσισε έτσι, να κλείσει έναν κύκλο, κλείνοντας παράλληλα και ένα κεφάλαιο στα πολιτικά τοπικά δρώμενα.

Ήταν μόλις 29 ετών όταν πήρε την απόφαση να αναμειχθεί με τα κοινά, θέτοντας για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του 1986 με το συνδυασμό του πρ. δημάρχου Δημοσθένη Ματάλα. Από τότε ξεκινά μια μακρά πορεία στα δημοτικά τεκταινόμενα, με τον κ. Δημητρόπουλο να δηλώνει  παρών σε όλες τις μετέπειτα εκλογικές αναμετρήσεις.

Με την ψήφο των συμπολιτών του, συμμετείχε για πάνω από τρεις δεκαετίες στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, ενώ θήτευσε δύο φορές ως αντιδήμαρχος Σπάρτης αλλά και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, παράλληλα με την έντονη συνδικαλιστική του δράση ως αγροσυνεταιριστής.

Η εμπειρία του υπήρξε αναμφισβήτητη, όπως και η πολιτική του οξυδέρκεια. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η πολιτική του θέαση θα συνεχίσει να έχει πάντα ένα ειδικό βάρος για τον συνομιλητή του, πολιτικό αντίπαλο ή μη.

Ο κ. Δημητρόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από το Σώμα τον Ιανουάριο του 2018, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής του. Η επακόλουθη ανακοίνωση της μη καθόδου του στις εκλογές του Μαΐου 2019 προφανώς ήταν μία ακόμα δύσκολη απόφαση, ωστόσο σοφή, που αποδεικνύει ότι άνδρες του μεγέθους του διακρίνουν και πότε να σταματούν! Διαθέτουν δηλαδή την πολιτική διαύγεια και γενναιότητα να δίνουν ένα τέλος πριν τη φθορά, παραχωρώντας χώρο και «αέρα» σε νέους ανθρώπους να εμπλακούν με τα κοινά, να αγωνιστούν, να συνδιαμορφώσουν και αυτοί με τη σειρά τους το μέλλον της πόλης τους.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα μήνυμα το οποίο εάν αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση, ίσως τώρα να μιλούσαμε για τις επερχόμενες εκλογές με άλλα δεδομένα, για μια άλλη πόλη...

Φωτο: apela.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti