Spartan Race: «Απόντες TV και ΜΜΕ (αθηναϊκός τύπος)»

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Ο «Σκορπιός» «τσιμπάει»

Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2018 10:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Spartan Race: «Απόντες TV και ΜΜΕ (αθηναϊκός τύπος)»

Αγαπητοί μου αναγνώστες μου είναι αδιανόητο να μην σχολιάσω με οργή και αγανάκτηση την επικεφαλίδα αυτού του δημοσιεύματος: Το Spartan Race έλαβε τέλος.

Ένα από τα κορυφαία αγωνίσματα μετ’ εμποδίων που διεξάγεται σε πολλές χώρες του κόσμου, τερμάτισε στην Ελλάδα την ιστορική πόλη μας την Σπάρτη.

Ο Λ.Τ. του Σαββάτου 3/11 πρωτοσέλιδα αναφέρετο στο αγώνισμα και στο φύλλο της 6/11 έτερο δημοσίευμα του από στιγμιότυπα και φωτογραφήσεις αγωνισθέντων.

Εάν δεν είχαμε στη Λακωνία την εφημερίδα μας, θα παρέμενε άγνωστο ακόμα και στο νομό μας.

Κες και Κοι επιτρέψτε μου δι’ ολίγων να αναφερθώ στο Spartan Race αν και το παρακολουθήσατε, όμως επιβάλλεται για το παρόν δημοσίευμα…

Η συμμετοχή στο άθλημα 56 κρατών και 4000 περίπου ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα κατέλυσαν στην πόλη μας και παρέμειναν ένα τριήμερο. Το βράδυ της Παρασκευής 2/11 με μπροστάρη τον Δήμαρχο κύριον Ευάγ. Βαλιώτη, οι ξένοι επισκέπτες μας κατά μεγάλες ομάδες, από την κεντρική πλατεία κατευθύνθηκαν στο άγαλμα του Λεωνίδα. Κάτω του αγάλματος προσήρχετο ένα-ένα κράτος με τη σημαία τους, και όλοι οι παραβρισκόμενοι υποκλινόμενοι σε θέση πρηνηδόν εκραύγαζαν στη γλώσσα τους.

Πού ήταν οι TV;

Το αγώνισμα αυτό είναι δικό μας των αρχαίων Σπαρτιατών που διαβιούσαν σε κακουχίες και πολέμους, και γι’ αυτό τον λόγο ο τερματισμός του ήταν η Σπάρτη. Ιστορικοί συγγραφείς με κορυφαίο τον «δικό μας» κ. Σαρ. Καργάκο (να είναι καλά) μάς διδάσκουν την ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης. Αγαπητοί μου αναγνώστες ο σκοπός του παρόντος δημοσιεύματος είναι να σας προβληματίσω και μαζί με τον Σκορπιό να διερωτηθούμε: Στο παρελθόν το παρόν και το αύριο πού το πάνε τέλος πάντων τα… μεγάλα κανάλια της Αθήνας που παντελώς μας αγνοούν.

Και δεν είναι μόνο το Spartan Race, αλλά και το Σπάρταθλον με την ιστορικήν αξία και πολλές άλλες εκδηλώσεις μεγάλου ενδιαφέροντος…

Ε… τί να ειπώ για τις TV Αθηνών και τον Αθηναϊκό Τύπο… Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»… (τη Σπάρτη ήθελα να ειπώ). Και κάτι καινούργιο νέο που άκουσα (ανεπίσημα βέβαια) κάποιοι ανεγκέφαλοι θέλουν την κατάργηση του Σπάρταθλον γιατί την θέση του κατέχει ο «Μαραθώνιος δρόμος».

Είναι να μην εξοργίζεσαι λοιπόν, όταν κατά χιλιάδες καταφθάνουν οι ξένοι, και αθλητές των τρέχουν στα βήματα του Φειδιππίδη;

Δεν μπορώ να μην τους κεντρίσω ο Σκορπιός, δεν θέλω να το ειπώ αλλά δεν… κρατιέμαι. «Ου να μου χαΘΟΥτε». TV-ΜΜΕ (Αθηναϊκός Τύπος) και ανεγκέφαλοι του Σπάρταθλον, που θέλετε την κατάργησή του, (αν είναι αλήθεια).

Ρε αθεόφοβοι καναλάρχες της Αθήνας προβάλλετε για αρκετά λεπτά της ώρας, την επίσκεψη κάποιου κρατικού φορέα… να μην κατονομάσω, και ακόμα παραδοσιακά έθιμα-πανηγύρια-γιορτές χωριών, και… γαϊδαροδρομίες νησιού μας (που σας ταιριάζουν) και καλά κάνετε, και παραβλέπετε δεκάδες κράτη με χιλιάδες ξένους επισκέπτες μας που εισρέουν στην πατρίδα μας; Και μετά μιλάμε για τουρισμό, και ξένο συνάλλαγμα. Λοιπόν TV και ΜΜΕ μάθετε: ότι δεκάδες ξένοι φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι, θα προβάλλουν τη χώρα μας, το άγαλμα του Λεωνίδα, τους αγωνισθέντες συμπατριώτες τους την πατρίδα μας, στα δικά τους ΜΜΕ και εσείς αδιαφορείτε (να μην εκφρασθώ… λαϊκά), στα πάντα και τους πάντες, που καταβάλλουν τεράστιο αγώνα και με κόστος εκατομμυρίων ευρώ για την διοργάνωση των. Το κατατάξατε απόρρητο για τους Έλληνες, κύριοι… καναλάρχες, δεν αναφέρομαι σε σπαρτιάτικη ειδησούλα, αλλά σε κοσμοπολίτικο γεγονός με προσέλευση χιλιάδων ξένων στη χώρα μας.

Και το μεγάλο ερώτημα προς τι η αποστροφή σας στην πόλη μας; Οι Σπαρτιάτες ερωτούν: θα πάρωμε κάποια απάντησή σας δια του Λακωνικού Τύπου; Πολύ αμφιβάλω. Μάλλον θα σιωπήσατε το καλύτερο για όλους εσάς… θα δείξει…

Να μην παραλείψω στον κ. Δήμαρχο και την Δημοτ. Αρχή, θερμά συγχαρητήρια. Τα πάντα της αρμοδιότητος των επιμελώς τα προσεγμένα. Τέλεια… Εύγε σας κύριε Δήμαρχε.

Σκορπιός

Φωτο: Spartan Race Greece (FB)

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος