Βαλιώτης και Καλοειδής «στυλοβάτες» του ελληνικού προξενείου στη Ν. Υόρκη

Τετάρτη, 24 Οκτώβριος 2018 08:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βαλιώτης και Καλοειδής «στυλοβάτες» του ελληνικού προξενείου στη Ν. Υόρκη

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα άφησε μια για πάντα πίσω της «την περιπέτεια της οικονομικής κρίσης και γίνεται πλέον μια κανονική χώρα» εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στους Έλληνες ομογενείς, σε δεξίωση που παραχώρησε πρόσφατα ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας.

Ο κ. Κούτρας καλωσόρισε τον πρωθυπουργό, ενώ ευχαρίστησε τους ομογενείς οι οποίοι συνεισέφεραν οικονομικά για τη εκτέλεση αναγκαίων εργασιών στο κτίριο του προξενείου, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στις 500.000 δολάρια. Ανάμεσα στους ευεργέτες του προξενείου συγκαταλέγονται και επιχειρηματίες από τη Λακωνία με μεγάλη προσφορά στον τόπο καταγωγής τους, αλλά και στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τις οικογένειες Ευσταθίου Βαλιώτη και Δημητρίου Καλοειδή, που με τις επενδύσεις τους στη Λακωνία έχουν αποδείξει ότι στηρίζουν την τοπική κοινωνία και οικονομία, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

Έτσι, μεταξύ άλλων, ο κ. Κούτρας εκθείασε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και τον πρόεδρο του, Ανδρέα Δρακόπουλο, αλλά και τους προαναφερθέντες Λάκωνες. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Αν δεν ήταν η οικογένεια της Γεωργίας και Δημητρίου Καλοειδή, οι οποίοι συνεργαζόμενοι με το  Ίδρυμα “Στ. Νιάρχος”, συμμετέχοντας με το ίδιο ποσοστό στο σημαντικό αυτό έργο, δεν θα προχωρούσε το εγχείρημα» τόνισε ο κ. Κούτρας και πρόσθεσε: «Αν δεν ήταν ο κ. Βαλιώτης και οι συνεργάτες του δεν θα είχαν γίνει τα σημαντικά έργα εσωτερικής ανακαίνισης του γενικού προξενείου. Αλλά, ο κ. Βαλιώτης δεν περιορίζεται μόνο στην υποστήριξη του προξενείου. Προσφέρει στην Εκκλησία. Στην Ομογένεια. Στην Ελλάδα. Επενδύει δεκάδες εκατομμύρια και δημιουργεί θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».

Με πληροφορίες από ekirikas.com
Φωτο: Δεξιά ο Ευστ. Βαλιώτης στην εκδήλωση προς τιμήν του Αλ. Τσίπρα και των ομογενών στη Ν. Υόρκη

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti