«Άναψαν τα αίματα» στη συζήτηση για τον «Κλεισθένη» στη Βουλή

Επίθεση στην κυβέρνηση από Πατούλη και Αγοραστό

Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 19:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Άναψαν τα αίματα» στη συζήτηση για τον «Κλεισθένη» στη Βουλή

Σφοδρή κριτική από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δέχθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης» που πρόκειται να αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη».

Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, όπου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης ενημέρωσε τα μέλη της για το νομοσχέδιο των 324 σελίδων με τα 237 άρθρα, τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση, ζητώντας την απόσυρση του.

Η αντιπαράθεση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τον Κ. Αγοραστό να αποβάλλεται από την αίθουσα μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον Κ. Πουλάκη και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη να αποχωρεί οικειοθελώς σε σχεδόν έξαλλη κατάσταση. Ο κ. Αγοραστός και ο κ. Πουλάκης αντάλλαξαν βαρύτατες εκφράσεις αποκαλώντας ο ένας τον άλλο «κωλοτούμπα» με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Γάκης να αποβάλλει τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ καταλογίζοντάς του ότι διέκοπτε συνεχώς. Από την αίθουσα έφυγε όμως διαμαρτυρόμενος και ο Γιώργος Πατούλης μετά από φοβερούς διαπληκτισμούς με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόταση της κυβέρνησης, το σχέδιο νόμου προβλέπει μεταξύ άλλων:
- Απλή αναλογική από την 1η Κυριακή των εκλογών
- Δημοψηφίσματα από πολίτες για κρίσιμα θέματα δήμων
- Επαναφορά κοινοτήτων σε ανεξάρτητα μικρά νησιά
- Κατηγορίες δήμων
- Αλλαγή αλγορίθμου για χρηματοδότηση δήμων ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγονται.

«Πυρά» από Πατούλη
και Αγοραστό
Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε: «Είμαστε απέναντι στο σχέδιο νόμου. Καταστρέφετε την Αυτοδιοίκηση, εγκληματείτε», ενώ ο Κ. Αγοραστός τόνισε: «Το μόνο που δεν καταργήσατε είναι οι γενικοί γραμματείς των δήμων, γιατί ελπίζετε ότι από την ακυβερνησία που θα προκύψει με την απλή αναλογική, θα διοικήσουν αυτοί (σσ γενικοί γραμματείς) αντί των δημάρχων».

Με πληροφορίες από news247.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος