Χάκαραν την ιστοσελίδα του Δ. Σπάρτης!

Mayfair_Club
Τρίτη, 08 Μάιος 2018 13:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χάκαραν την ιστοσελίδα του Δ. Σπάρτης!

Ανεπιθύμητο περιεχόμενο εμφανίζεται στον ιστότοπο του Δήμου Σπάρτης, όταν αναζητηθεί μέσω της πλατφόρμας της Google.

Αυτό συνέβη γιατί ο ιστότοπος δέχτηκε επίθεση από κώδικα (script) που υπέκλεψε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή και μέσω του κωδικού αυτού, μεταφορτώθηκαν στον ιστότοπο κρυφά άρθρα. Σκοπός της κακόβουλης ενέργειας ήταν να ανιχνευθούν  (να γίνουν crawl) από την Google και να διαφημιστούν προϊόντα που δεν έχουν σχέση με το Δήμο Σπάρτης.

Για την αντιμετώπιση της προσβολής  απομακρύνθηκαν άμεσα όλα τα αρχεία που είχαν μεταφορτωθεί και πραγματοποιήθηκε αίτημα “recrawl”  του site www.sparti.gov.gr  στην Google (μέσω της υπηρεσίας google search console), ώστε να διορθωθούν τα  αποτελέσμα­τα στην αναζήτηση της Google.

Η Google δεν παρέχει ακριβή χρόνο για την παραπάνω διαδικασία, ωστόσο οι υπεύθυνοι διαχείρισης της ιστοσελίδας του Δ. Σπάρτης εκτιμούν ότι το πρόβλημα θα έχει τακτοποιηθεί μέσα σε λίγες μέρες.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος