«Χορτάριασαν» το κενοτάφιο του Λεωνίδα και το Μουσείο Σπάρτης… (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club
Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018 18:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Χορτάριασαν» το κενοτάφιο του Λεωνίδα και το Μουσείο Σπάρτης… (ΦΩΤΟ)

Κάτι παραπάνω από… πυκνή είναι το τελευταίο διάστημα, η βλάστηση στο κενοτάφιο του Λεωνίδα και στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, φανερώνοντας σημάδια εγκατάλειψης. Ειδικά, στη περίπτωση του κενοταφίου, σε αρκετά σημεία, η πρασινάδα έχει κυριολεκτικά «ζώσει» την περίφραξη του μνημείου. Προφανώς, οι βροχοπτώσεις του χειμώνα συνέβαλαν στη «θρέψη» των αγριόχορτων, ωστόσο τώρα είναι η περίοδος που πρέπει να αναλάβουν δράση οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον καθαρισμό δύο σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος (από τα λίγα) της Σπάρτης.

Χαρακτηριστικό είναι το γλαφυρό σχόλιο της κ. Ποτούλας Πασχαλίδη, η οποία στο Facebook έγραψε το εξής σαρκαστικό σχόλιο για το κενοτάφιο: «Βοσκοί, τσοπάνηδες και κτηνοτρόφοι γύρω από την Σπάρτη, τρεχάτε στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα! Έχει μπόλικο χορτάρι για όλους! (Έτσι φροντίζουμε εμείς τον τάφο του σημαντικότερου ήρωα της Αρχαίας Ελλάδας)».

Για το «πράσινο» στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Σπάρτης, η κ. Πασχαλίδη προέβη στην παρακάτω δηκτική αναφορά: «Μπόλικο χορτάρι δροσερό και ψηλό _ψηλό, τα σκουπίδια να έχουν στήσει χορό και το μαρμαρινό συντριβάνι στο κέντρο του κήπου του Αρχαιολογικου Μουσείου της Σπάρτης γεμάτο δείγματα του πολιτισμού μας! Γιατί τόση παρακμή Θεέ μου!!!»

Δείτε παρακάτω τις συνοδευτικές φωτογραφίες που ανήρτησε η Π. Πασχαλίδη  

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος