Καταργείται άμεσα ως κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων το ΚΕΕΜ Σπάρτης;

Mayfair_Club

Ενδέχεται να λειτουργεί μόνο με μεταθέσεις οπλιτών

Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017 07:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καταργείται άμεσα ως κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων το ΚΕΕΜ Σπάρτης;

«Τέλος εποχής» φαίνεται ότι έρχεται για τα Κέντρα Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο, καθώς οι στρατεύσιμοι θα μεταφέρονται σε άλλες μονάδες για την εκπαίδευσή τους σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του arcadiaportal.gr.

Πιο συγκεκριμένα οι στρατεύσιμοι που θα δηλώσουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΓΕΣ ότι επιθυμούν να υπηρετήσουν στην ΕΛΔΥΚ θα κατατάσσονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα και όχι στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη. Όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, οι ανάγκες των μονάδων της Αττικής και της  Πελοποννήσου θα καλύπτονται από μεταθέσεις οπλιτών.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του arcadiaportal.gr τα σημεία υποδοχής οπλιτών Στρατού Ξηράς θα βρίσκονται σε: Αυλώνα, Δρυμό Θεσσαλονίκης, Διδυμότειχο και Σουφλί, Λήμνο, Μυτιλήνη, Καλλονή, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο (Αφάντου και Άνω Καλαμώνας) και Χανιά Κρήτης.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει πως η εκπαίδευση εκτός των μονάδων όπου υπηρετούν οι στρατιώτες είναι «χαμένος χρόνος». Με το λουκέτο στα  Κέντρα Εκπαίδευσης, ο Στρατός φέρεται να εξοικονομεί περί τα 40 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν με τις επίσημες ανακοινώσεις που -εφόσον ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες- πρέπει να υπάρξουν άμεσα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας..

 
Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος