Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Σπάρτης

Ανάγκη για αξιοποίησή του

Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 12:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Σπάρτης

Είναι πραγματικά κρίμα, να υπάρχουν αξιόλογες υποδομές στον δήμο Σπάρτης, όπως το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (έργο επί δημαρχίας Δημοσθένη Ματάλα), το οποίο μένει - εν πολλοίς - ανεκμετάλλευτο και αναξιοποίητο, στερώντας από τα παιδιά του δήμου τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν βιωματικά στην τήρηση κι εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας πράγμα τόσο σημαντικό στην εποχή που ζούμε.

Εκτός τούτου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Σπάρτης  ΜΠΟΡΕΙ να γίνει ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής μέσα από την επισκεψιμότητα σχολείων εκτός δήμου. Για να γίνει όμως η αξιοποίηση του Πάρκου ΠΡΕΠΕΙ ο δήμος να προμηθευτεί τον αναγκαίο αριθμό των ειδικών αυτοκινήτων εκπαίδευσης των παιδιών, διότι Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής χωρίς αυτοκίνητα δεν υφίσταται. Από κει και πέρα πρέπει να εκπαιδευτεί προσωπικό για την όλη λειτουργία του Πάρκου και τη διαχείριση-εκπαίδευση των παιδιών, να λειτουργήσει καντίνα-αναψυκτήριο, να είναι διαρκώς ο χώρος καθαρός, συντηρημένος κι επισκέψιμος, να εκδοθεί  πρόγραμμα λειτουργίας και να αξιοποιηθεί ο χώρος του Πάρκου ΚΑΙ για την οργάνωση και δημιουργία παράλληλων εκδηλώσεων (πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων) που θα φέρουν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Σπάρτης στο επίκεντρο της ζωής και του ενδιαφέροντος των παιδιών αλλά και της τοπικής κοινωνίας .

Βαγγέλης  Μητράκος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti