Τατούλης από Γύθειο: «Ο τόπος χρειάζεται υπερβάσεις και πατριώτες»

Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 07:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τατούλης από Γύθειο: «Ο τόπος χρειάζεται υπερβάσεις και πατριώτες»

Κατά την ομιλία του στη διάρκεια των εγκαινίων του λιμανιού Γυθείου (θέμα), ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης ανέφερε ότι θα πρέπει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να αποφασίσει να προχωρήσει σε τολμηρά βήματα. Οι κοντόφθαλμες πολιτικές δεν έχουν κανένα νόημα. Σήμερα θα πρέπει να αναβαθμίσουμε και να αναμορφώσουμε τη λιμενική μας πολιτική. Τα λιμενικά ταμεία θα πρέπει να είναι οντότητες που θα ανήκουν στις περιφερειακές αρχές και στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει επίσης να έχουν τη δυνατότητα της ευελιξίας να δημιουργούν και να κινητοποιούν ως οικονομικές δομές καινούργια χρηματοδοτικά εργαλεία. Γιατί χωρίς την ικανότητα της χρηματοδότησης δεν μπορούμε να έχουμε τέτοια έργα και να είναι βιώσιμα, όσο και να θέλουμε να πούμε ότι μπορεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να τα χρηματοδοτήσει.

Από την άλλη πλευρά, συνέχισε ο περιφερειάρχης «θα πρέπει να δούμε στα μεγάλα λιμενικά έργα τη δυνατότητα στον ανάδοχο να έχει και την ευθύνη της συντήρησης και της θεσμικής λειτουργίας του λιμένα. Για να έχουμε καλά έργα που θα συντηρούνται, τα οποία δεν θα καταστρέφονται και θα είναι ζωντανά κύτταρα της οικονομίας, την οποία έχουμε ανάγκη.»

Ειδική αναφορά έκανε στη συνεννόηση και τη συνεργασία μεταξύ των θεσμικών φορέων ο κ. Τατούλης και δήλωσε ότι «αυτός ο τόπος χρειάζεται υπερβάσεις, αυτός ο τόπος για να δημιουργηθεί αυτό το μέτωπο που θα μπορέσει να ανορθώσει τη χώρα, να δώσει προσδοκίες και προοπτικές στον τόπο μας χρειάζεται οι άνθρωποι αυτοί του μετώπου να είναι πάνω απ’ όλα ανιδιοτελείς πατριώτες. Και αυτό νομίζω ότι αποτελεί την ισχυρότερη αλήθεια. Τελείωσαν οι προσπάθειες για άλλοθι, τελείωσαν όλες οι κουβέντες που προσπαθούν όποτε τους συμφέρει να επιρρίπτουν στο λαό τις ευθύνες, είτε να μιλούν εξ ονόματος του λαού και μόνο».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti