«Με ένα Νόμο και με ένα Άρθρο»

Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 13:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Με ένα Νόμο και με ένα Άρθρο»

Υπουργείο Α-Παιδείας
Την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ, στην Ελληνική Γλώσσα, θεωρήθηκε απαραίτητο να δοθεί η ερμηνεία δυο λέξεων κάτω από το υπό εξέτασιν κείμενο:
1) ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ: συμβουλές, προτροπές
2) πρόφαση: δικαιολογία

Τι να σκεφθεί κανείς για το επίπεδο εκπαίδευσης όταν σε πανελλαδικές εξετάσεις το υπουργείο παιδείας και η εξεταστική επιτροπή  κρίνουν βασίμως ότι, ίσως, οι υποψήφιοι φοιτητές, δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι λέξεις: «παραινέσεις» και «πρόφαση»;;;

Ούτε για προπονητής
Σκουρλέτης: «Ζούμε σε συνθήκες μιας διαρκούς πολιτικής ήττας»...
-Ακόμα κι ένας προπονητής ποδοσφαίρου παραιτείται όταν αναγνωρίζει πως απέτυχε .
Ένας  υπουργός όμως, όχι !

Με ένα Νόμο και ένα Άρθρο
Έλεγε ότι με ΕΝΑ νόμο κι ΕΝΑ άρθρο θα καταργούσε τα μνημόνια Παπανδρέου - Σαμαρά. Ψήφισε, τελικά, 2 μνημόνια δικά του και μας έχωσε στην επιτροπεία της δουλείας μέχρι το 2060 και ... βλέπουμε. Τώρα, αφού τα έδωσε ΟΛΑ  και δεν πήρε ΤΙΠΟΤΕ, θριαμβολογεί !!!
Άβυσσος η ψυχή …!

«Βιώσιμο Χρέος» .... «Νεκρός Λαός»
«Βιώσιμο» ΧΡΕΟΣ σημαίνει να συνεχίσουν να απομυζούν οι «δανειστές» το λαό. Δεν θα φέρει ελάφρυνση στο λαό, αλλά μόνο δυνατότητα φθηνότερης χρηματοδότησης για το κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, οι συμφωνίες «ελάφρυνσης» (όταν και αν) θα συνοδεύονται με επιτήρηση και μνημόνια για δεκαετίες, βάζοντας στον πάγο τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ανάπτυξη πάνω στη φτώχεια των εργαζομένων
Ο Γ. Στουρνάρας με άρθρο του στην Καθημερινή, αναφερόμενος στα «επιτεύγματα» μετά το 2010, στην πρώτη γραμμή είχε τη «βελτίωση κατά 25% στην ανταγωνιστικότητα με όρους κόστους εργασίας». Δηλαδή τη σφαγή των μισθών κατά 25%, που στην πράξη είναι πολύ μεγαλύτερη.

Εθνική συνεννόηση για το κεφάλαιο
Τσίπρας: «Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι συζήτηση συγκυρίας, αφορά το μέλλον της χώρας και χρειάζονται συγκλίσεις και αν είναι δυνατόν και εθνική γραμμή»
ΣΕΒ:"... η εξεύρεση κοινών τόπων για μια πιο φιλοαναπτυξιακή και πραγματικά μεταρρυθμιστική πολιτική είναι πέρα από αναγκαία και εφικτή».

Τι δεν καταλαβαίνεις;
Τον Μάρτιο 2010 η Ελλάδα πήρε το τελευταίο (προ μνημονίων) ομολογιακό δάνειο, ύψους 5 δις με αστρονομικό επιτόκιο 6,3 %. Η κυβέρνηση Παπανδρέου δικαιολογήθηκε πως ΔΕΝ είναι δυνατό πλέον η Ελλάδα να δανείζεται με τέτοια επιτόκια και μας έβαλε στο 1ο μνημόνιο! Ποιοι όμως ήταν εκείνοι που έκαναν τον δανεισμό της Ελλάδας ασύμφορο μ' αυτό το επιτόκιο;

Τρίτοι στη σειρά σ' εκείνο το δάνειο ήταν οι Γερμανοί με 14%! Δεύτεροι οι Άγγλοι με 20% ! και Πρώτοι "Έλληνες" επενδυτές με 23% !!!

Δηλαδή, η εγχώρια πλουτοκρατία μαζί με τους ομοίους της, Άγγλους, Γερμανούς, Γάλλους και Πορτογάλους, εκτίναξαν το επιτόκιο, εισέπραξαν τη μερίδα του λέοντος από την τοκογλυφία και συνεργούντων των "ελληνικών" κυβερνήσεων μας έβαλαν στα μνημόνια για να μας ρουφήξουν ΚΑΙ το μεδούλι!

Ειδικότητες για διορισμό!
Παγιδοθέτης, σπερματεγχύτης, στασιάρχης και κατασκευαστής ιχναρίων!!! Ειδικότητες μέσω των οποίων έγιναν πρόσφατες προσλήψεις στο δημόσιο από την κυβέρνηση. Και πάει ο άλλος και σπουδάζει γιατρός, δάσκαλος, δικηγόρος, μηχανικός και ξέρω εγώ τι άλλο !!!

Βαγγέλης Μητράκος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti