Πίσω έχουν τα κολοκύθια την κορφάδα?

Με κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση για την επικίνδυνη εξέδρα που είχε στηθεί από το Δήμο Σπαρτιατών στην...
Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Με κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση για την επικίνδυνη εξέδρα που είχε στηθεί από το Δήμο Σπαρτιατών στην κεντρική πλατεία.
Όπως παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χρήστος Πλειώτας, το δημοσίευμα του «ΛΤ» που επεσήμαινε τους κινδύνους που έκρυβε η έλλειψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας (αλλά και τις ευθύνες του δήμου) υπήρξε η αιτία για να αφυπνιστεί έστω και καθυστερημένα η δημοτική αρχή και να πράξει τα αυτονόητα.
Ήδη οι εμπλεκόμενοι καλούνται αρμοδίως να καταθέσουν για το ζήτημα.
Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να αναζητηθούν οι υπαίτιοι: 
- που έδωσαν την εντολή στους εργάτες να στήσουν την εξέδρα, 
- που ανέχθηκαν επί εικοσαήμερο και πλέον να παραμένει αφύλαχτη στο κέντρο της πλατείας παρά τους τραυματισμούς, 
- που παρέλειπαν για όλο αυτό το διάστημα να λαμβάνουν τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας, εκθέτοντας έτσι σε σοβαρότατο κίνδυνο τα παιδιά.
Το δημοτικό συμβούλιο στην προχθεσινή του συνεδρίαση προτίμησε να αναλωθεί σε διαξιφισμούς, προσωπικές αντιπαραθέσεις και μομφές ανεκδιήγητου περιεχομένου και ύφους.
Παρά την επίμονη προσπάθεια κάποιων εκ των συμβούλων να «ρίξουν» άλλοτε τους τόνους και άλλοτε το ζήτημα στην ευθύνη των γονέων, αυτό δεν υποβαθμίστηκε.
Ευτυχώς η άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα ανοίγει το δρόμο για να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες, σε έναν τόπο όπου «γίνεται σπουδαίο και μεγάλο έργο αλλά -τι κρίμα- δεν προβάλλεται» και όπου τα κακώς κείμενα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Φαίνεται ότι ο δικαστικός λειτουργός δεν θεώρησε «κολοκύθια» τα δημοσιεύματά μας, χαρακτηρισμό που όμως χρησιμοποίησε ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Καραχάλιος προκειμένου να υποβαθμίσει την αποτελεσματικότητά τους. 
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti