Επαναδιαπραγμάτευση των αντικαπνιστικών μέτρων

Απογοητευτική κρίνεται η προσαρμογή των ελλήνων στα αντικαπνιστικά μέτρα, παραδέχτηκαν στελέχη του υπουργείου Υγείας, ενώ σημειώνεται ότι ο Δεκέμβριος έχει...
Παρασκευή, 19 Νοέμβριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επαναδιαπραγμάτευση των αντικαπνιστικών μέτρων

Απογοητευτική κρίνεται η προσαρμογή των ελλήνων στα αντικαπνιστικά μέτρα, παραδέχτηκαν στελέχη του υπουργείου Υγείας, ενώ σημειώνεται ότι ο Δεκέμβριος έχει οριστεί ως μήνας επαναξιολόγησης του μέτρου.
 
Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος υπαινίχθηκε την ελαστικοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου, δηλώνοντας πως «η ελληνική πολιτεία γελοιοποιείται και ότι η νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί με λογική».
 
Εξάλλου, όπως ανέφεραν στελέχη του αρμόδιου υπουργείου, το κλίμα ανοχής εντάθηκε λόγω των δημοτικών εκλογών. Ωστόσο, από την κατάσταση αυτή δε φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι οι αντικαπνιστές, καθώς από 1η Σεπτεμβρίου -ημέρα εφαρμογής του μέτρου- η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα «1142» έχει δεχτεί 6.216 καταγγελτικές κλήσεις.
 
Στην αντίπερα όχθη, οι καταστηματάρχες ξεκίνησαν από τον προηγούμενο μήνα «αντικαπνιστική ανταρσία» στα μεγάλα αστικά κέντρα, επικαλούμενοι την πτώση του τζίρου κατά 50%, λόγω της κρίσης, αλλά και των αντικαπνιστικών μέτρων.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti