«Όχι» λακώνων γιατρών στα προτεινόμενα μέτρα

Την απόφαση να μην δέχονται ασφαλισμένους του ΙΚΑ, έλαβαν κατά την προχθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, οι...
Πέμπτη, 10 Φεβρουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Όχι» λακώνων γιατρών στα προτεινόμενα μέτρα

Την απόφαση να μην δέχονται ασφαλισμένους του ΙΚΑ, έλαβαν κατά την προχθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, οι γιατροί του νομού μας, οι οποίοι επίσης δήλωσαν ότι θα εξετάσουν άμεσα και την καταγγελία των συμβάσεων τους με ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ.

Συγκεκριμένα στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 9/2 στα γραφεία του συλλόγου, εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Το Ιατρικό Σώμα της Λακωνίας και η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, δηλώνει ομόφωνα τα κάτωθι:
-Η πρωτοβάθμια περίθαλψη του ελληνικού λαού, είναι θέμα που χρήζει σοβαρότερης μελέτης και αντιμετώπισης σε σχέση με τις πολιτικές του Σαββατοκύριακου.
-Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας έχει άμεση σχέση με την ποιότητα των ιατρών που τις παρέχουν. Η υποβάθμιση του ιατρού σε υπαλληλίσκο δεύτερης κατηγορίας, αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει τους έλληνες πολίτες στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και στην οικονομική τους αιμορραγία με διπλά ασφάλιστρα.
-Οι ιατροί της Λακωνίας δεν επιθυμούν με αυτούς τους όρους να συμμετέχουν στις προτεινόμενες ρυθμίσεις και ούτω α) δεν θα δέχονται ασφαλισμένους του ΙΚΑ και β) θα εξετάσουν άμεσα την καταγγελία των συμβάσεων τους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ (γεγονός που ούτως ή άλλως θα συντελεστεί σε λίγους μήνες με την εφαρμογή  του νέου νόμου για την πρωτοβάθμια υγεία)».     

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti