Πώς θα ζεστάνεις σωστά κάθε φαγητό που περίσσεψε

Τετάρτη, 02 Ιανουάριος 2019 19:55 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς θα ζεστάνεις σωστά κάθε φαγητό που περίσσεψε

Τις γιορτές το φαγητό είναι απόλαυση και μας αρέσει να περνάμε στιγμές με τους φίλους μας και την οικογένειά μας.
Τις περισσότερες φορές μάς έχει περισσέψει φαγητό από την προηγούμενη μέρα καθώς πάντα μαγειρεύουμε περισσότερη ποσότητα για τους καλεσμένους μας.
Και επειδή δεν θέλουμε να πετάξουμε το φαγητό που περίσσεψε, φοβόμαστε ότι εάν το ξαναζεστάνουμε θα χάσει τη φρεσκάδα και την τραγανότητά του.
Είναι αλήθεια ότι όσες φορές έχεις ζεστάνει φαγητό από την προηγούμενη μέρα, δεν έχει την ίδια ωραία γεύση.
Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους το φαγητό που μας περίσσεψε την προηγούμενη μέρα μπορούμε να το καταναλώσουμε με ασφάλεια και την επόμενη.
Το βασικό είναι να το ζεστάνουμε με το σωστό τρόπο ώστε να είναι πεντανόστιμο και φρέσκο σαν να το βγάλαμε μόλις από τον φούρνο.
Για να δούμε πώς μπορούμε να ζεστάνουμε σωστά το χτεσινό φαγητό:

1. Πίτσα
Ενας τρόπος είναι να βάλεις την πίτσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και στη συνέχεια να την τοποθετήσεις στο φούρνο για 3-5 λεπτά. Ο άλλος τρόπος είναι να την βάλεις κατευθείαν από το ψυγείο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και να τη ζεστάνεις για 3-4 λεπτά. Κλείσε το μάτι και κάλυψε το τηγάνι με ένα αλουμινόχαρτο.

2. Κοτόπουλο και μπριζόλα
Βάλε το κοτόπουλο ή το κρέας σε ένα ταψί στον φούρνο και ζεστάνέ το στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Αλλιώς, βάλτο το σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι και ζεστάνετέ το για 1-2 λεπτά φροντίζοντας να το γυρίσεις και από τις δύο πλευρές.

3. Σούπα
Αν η σούπα σου έχει γίνει πηχτή, πρέπει να προσθέσεις λίγο νερό στην κατσαρόλα όταν θα την ζέστανεις σε πολύ μέτρια φωτιά.

4. Μακαρόνια
Βάλε τα μακαρόνια σε ένα τηγάνι με λίγο νερό και λάδι και ανακάτεψε για 3-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

5. Ψητά Λαχανικά
Μην βάλεις τα ψητά λαχανικά σε φούρνο μικροκυμάτων. Προτιμότερο είναι να τα βάλεις στον φούρνο στους 400-450 βαθμούς για 4-5 λεπτά αφού πρώτα τα αλείψεις με λίγο λάδι.

6. Ρύζι
Βάλε το ρύζι σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Για να μην σου κολλήσει πρέπει να το ανακατεύεις συχνά.

7. Πουρές
Μπορείς να ζεστάνεις ξανά τον χθεσινό πουρέ σε μπεν μαρί.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti