Η χρήση tablet το βράδυ καθυστερεί την απόφαση για ύπνο

Mayfair_Club
Πέμπτη, 24 Μάιος 2018 21:08 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η χρήση tablet το βράδυ καθυστερεί την απόφαση για ύπνο

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η βραδινή χρήση tablet μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην επιθυμητή ώρα που πάει κάποιος για ύπνο, να καταστείλει την έκκριση μελατονίνης και να επηρεάσει αρνητικά την εγρήγορση το επόμενο πρωί.
Εννέα υγιείς ενήλικες συμμετείχαν σε έρευνα που συνέκρινε 5 συνεχή βράδια απεριόριστης χρήσης tablets έναντι βραδιών κατά τα οποία διάβαζαν έντυπο υλικό.
Τα βράδια που χρησιμοποιούσαν tablets, η ώρα ύπνου των συμμετεχόντων ήταν κατά μέσον όρο μισή αργότερα και οι συμμετέχοντες εμφάνιζαν καταστολή των επιπέδων μελατονίνης, καθυστερώντας την έναρξη της έκκρισης της ορμόνης και την ώρα του ύπνου.
Όταν χρησιμοποιούσαν τα tablets, οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τους εαυτούς τους ως λιγότερο νυσταγμένους τα βράδια και λιγότερο σε εγρήγορση την πρώτη ώρα ξυπνήματος τα επόμενα πρωινά.
Η Dr. Jeanne Duffy, του Harvard Medical School,δήλωσε ότι τα ευρήματα παρέχουν περισσότερες ενδείξεις ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές που εκλύουν φως έχουν βιολογικές επιδράσεις. Η χρήση τους το βράδυ μπορεί να αναβάλλει την απόφασή μας να πάμε για ύπνο και να μας κάνει να νυστάζουμε περισσότερο το επόμενο πρωί.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος