Μπορεί ένα αυγό την ημέρα να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου;

Mayfair_Club
Τετάρτη, 23 Μάιος 2018 20:47 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μπορεί ένα αυγό την ημέρα να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου;

Νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Heart, υποδεικνύει ότι ένα αυγό την ημέρα μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας.
Η έρευνα, του Peking University Health Science Center στο Πεκίνο, έγινε σε 416.213 υγιείς ανθρώπους που επιλέχτηκαν μεταξύ 2004 και 2008.
Οι συμμετέχοντες ανέφεραν την κατανάλωση αυγών στην έναρξη της έρευνας, με 13,1% να αναφέρουν ότι κατανάλωναν αυγά καθημερινά και 9,1% ότι κατανάλωναν αυγά σπάνια ή καθόλου.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας-σχεδόν 9 χρόνια- 83.977 συμμετέχοντες διαγνώστηκαν με καρδιαγγειακή νόσο, σημειώθηκαν 5.103 μη μοιραία καρδιακά γεγονότα και 9.985 συμμετέχοντες πέθαναν από αίτια σχετικά με την καρδιοπάθεια.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, άνθρωποι που κατανάλωναν τακτικά περίπου ένα αυγό την ημέρα είχαν 26% χαμηλότερο κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, 28% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου λόγω αυτού και 18% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σχετικού με καρδιαγγειακή νόσο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος