Η κατάθλιψη εκτός από τη διάθεση μπορεί να επηρεάσει και τη μνήμη

Mayfair_Club
Πέμπτη, 10 Μάιος 2018 21:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η κατάθλιψη εκτός από τη διάθεση μπορεί να επηρεάσει και τη μνήμη

Νέα έρευνα έδειξε ότι η κατάθλιψη μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά και τη μνήμη, εκτός από τη διάθεση.
Η Adina Zeki Al Hazzouri, του University of Miami, δήλωσε ότι καθώς τα συμπτώματα κατάθλιψης μπορούν να αντιμετωπιστούν, ενδεχομένως είναι πιθανό η αγωγή να μπορεί να μειώσει και τα προβλήματα σκέψης και μνήμης.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι η δομή του εγκεφάλου ηλικιωμένων με πιο σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης διέφερε από αυτήν όσων δεν είχαν κατάθλιψη.
Η έρευνα περιέλαβε περισσότερους από 1.100 ανθρώπους, μέσης ηλικίας 71 ετών, χωρίς ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου. Υποβλήθηκαν σε εξετάσεις μνήμης και σκέψης στην έναρξη της έρευνας, καθώς και 5 χρόνια αργότερα.
Στην έναρξη, 22% των συμμετεχόντων είχαν μεγαλύτερα συμπτώματα κατάθλιψης και χαμηλότερα σκορ σε τεστ επεισοδιακήςμνήμης.
Ωστόσο, η έρευνα δεν απέδειξε αιτιατή σχέση.
Όσοι είχαν μεγαλύτερα συμπτώματα κατάθλιψης είχαν επίσης μικρότερο μέγεθος εγκεφάλου και ήταν 55% πιο πιθανό να έχουν μικρές αγγειακές βλάβες στον εγκέφαλο.
Δεν υπήρχαν ενδείξεις σχέσης μεταξύ μεγαλύτερων συμπτωμάτων κατάθλιψης και αλλαγών στις ικανότητες μνήμης για περισσότερα από 5 χρόνια.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Neurology.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος