Το λάθος αμάξι εμπόδιο στη σοβαρή σχέση

Mayfair_Club
Τρίτη, 08 Μάιος 2018 20:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το λάθος αμάξι εμπόδιο στη σοβαρή σχέση

Στο κυνήγι της αγάπης και των μόνιμων δεσμών τα φανταχτερά αυτοκίνητα μπορεί να... σαμποτάρουν ακόμη και τις πιο αγνές προθέσεις. Αυτό έδειξε νέα, αμερικανική μελέτη, αποδεικνύοντας ότι όλα, τελικά, κρίνονται στις λεπτομέρειες και στις ερωτικές σχέσεις.
Οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Buffalo και του Michigan δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Psychological Science.
Όπως διαπίστωσαν, η οδήγηση ενός φανταχτερού αυτοκινήτου μπορεί να εξαφανίσει το πάθος και σε άνδρες και σε γυναίκες, που αναζητούν έναν σύντροφο ζωής.
Αυτοί οι οδηγοί κρίθηκαν ως λιγότερο αξιόπιστοι και πιο επιδέξιοι σεξουαλικά, την ώρα που, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη μελέτη, οι άνθρωποι, που αναζητούν σχέση για γάμο, πρέπει να απαρνηθούν τα εντυπωσιακά σπορ αυτοκίνητα και να επιλέξουν κάτι πιο απλό.
Αυτό θυμίζει τα ευρήματα παλιότερης έρευνας, που είχε δείξει ότι, όσοι οδηγούν Porsche Boxster, είναι λιγότερο πιθανό να είναι μονογαμικοί, σε σύγκριση με όσους οδηγούν ένα Honda Civic για παράδειγμα...
"Όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με την άποψη ότι η επίδειξη πλούτουαπό τους άνδρες ελκύει ερωτικά τις γυναίκες, επειδή μαρτυρά τις μελλοντικές επενδύσεις πόρων στις συζύγους και ειδικά στα παιδιά τους", δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Dr Jessica Kruger, του Πανεπιστημίου του Buffalo.
Σε σύγκριση με τις γυναίκες, οι άντρες έχουν μεγαλύτερη τάση να προβάλουν εμφανώς τον πλούτο τους. Αλλά η προτίμηση μιας γυναίκας σε τέτοιους άνδρες αντανακλά το είδος της σχέσης που επιδιώκει να κάνει μαζί τους.
Οι αμερικανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, όταν ένας άνθρωπος ξοδεύει χρήματα σε φανταχτερά αυτοκίνητα, οι άνθρωποι ερμηνεύουν διαισθητικά ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για μια ερωτική σχέση με σύντομη ημερομηνία λήξης, παρά για μια ρομαντική δέσμευση εφ' όρου ζωής.
"Οι συμμετέχοντες επέδειξαν μια διαισθητική αντίληψη ότι οι άνδρες, που επενδύουν στην επίδειξη προϊόντων με υπερβολικά χαρακτηριστικά, έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για βραχυπρόθεσμες σεξουαλικές σχέσεις, καθώς και πολύ λιγότερο ενδιαφέρον να κάνουν παιδιά ή να δεσμευτούν σε κάποια μακροχρόνια σχέση, από ό, τι οι άνδρες που επενδύουν σε πιο πρακτικά είδη", επιβεβαίωσε ο Dr Daniel Kruger, από το Πανεπιστήμιο του Michigan.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος